Ανδρουλάκης ή Δούκας; Βγάζει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ

Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.



Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.
Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη και φίλοι που συμμετείχαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 1ου γύρου την προηγούμενη Κυριακή. Δεν απαιτείται η καταβολή τιμήματος για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.
Στα Χανιά τα εκλογικά τμήματα είναι τα ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, εκτός από αυτό του Μάλεμε που μεταφέρεται στον Ταυρωνίτη.
Επίσης οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε τμήμα ανεξαρτήτως με το που ψήφισαν κατά τον 1ο γύρο.