Δεν με αφορά η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν έχει απολύτως καμία βάση, δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων.

Ρεπορτάζ που ήθελαν την πρώην υπουργό Παιδείας να παίζει σαν όνομα μαζί με αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε περίπτωση που η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι από τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε από δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, ούτε καν πληροφορίες, και όπως είπε, η ίδια δεν θέλει να κάνει καμία συζήτηση για ένα μη υπαρκτό θέμα, που δεν έχει καμία βάση.

Ο καθένας φαντάζεται κάτι και φτιάχνει ένα σενάριο, ήταν η χαρακτηριστική της φράση, αν και δεν έκρυψε ότι προφανώς η όλη συζήτηση που γίνεται γύρω από το πρόσωπό της είναι τιμητική.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται πάντα την τελευταία στιγμή, αφορά το εσωτερικό των κομμάτων αλλά έχει και διεθνείς προεκτάσεις και όπως σημείωσε: Το θέμα αφορά τον Πρωθυπουργό και όσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν έχει καμία βάση.