Η μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών, η συνέπεια στην ενημέρωση, η πολυπρισματική ψυχαγωγία και η αταλάντευτη παρουσία σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διατήρησαν και το 2021 σε τροχιά πρωτοπορίας τον ΑΝΤ1 με υψηλές επιδόσεις για τον ιστορικό σταθμό που «έκλεισε» τα 32 του χρόνια.

Ανέδειξε πριν από δύο χρόνια την σκονισμένη από τα ριάλιτι, σταθερή αξία και προτίμηση των τηλεθεατών, τη μυθοπλασία και επένδυσε σε εκείνη ο μιντιακός όμιλος ANT1 με το διεθνές προφιλ, προτείνοντας τις «Άγριες μέλισσες». Αμέσως έγινε σημείο αναφοράς στο prime time.

Στο TOP20 των πιο επιτυχημένων τακτικών προγραμμάτων του 2021, στο δυναμικό κοινό 18-54, 8 θέσεις από τις 20 καταλαμβάνονται από προγράμματα του ΑΝΤ1, ο οποίος- όπως αναφέρεται- έχει την ισχυρότερη παρουσία και τη μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων στον πίνακα απ’ όλα τα κανάλια: «Άγριες Μέλισσες», «Ράδιο Αρβύλα», «Rouk Zouk Special», «Η Φάρμα», «Το Καφέ της Χαράς», «Your Face Sounds Familiar», «VINYΛΙΟ», «Παρουσιάστε!».

Στον ανταγωνισμό, «το δευτερο κανάλι στο TOP20 καταλαμβάνει τρεις θέσεις με προγράμματά του», αναφέρει το κανάλι του Αμαρουσίου.

placeholder.svgΣταθερό ραντεβού

Ενδεικτικά η σειρά εποχής «Άγριες Μέλισσες» (άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση) ήταν η # 1 σειρά του 2021, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους τηλεθεατές από κάθε άλλο σίριαλ, όπως αναφέρει ο σταθμός.

Στο δυναμικό κοινό 18-54, ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής τους με μερίδιο 26,8%, υπερισχύοντας του ανταγωνισμού κατά 9,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Το υψηλότερο ποσοστό τους το κατέγραψαν στις 3 Ιουνίου 2021. Τότε το κοντέρ της τηλεθέασης έδειξε το 40,4%, (στο δυναμικό κοινό 18-54). Που σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα εκείνης της ημέρας κατά το οποίο οι «Άγριες μέλισσες» ήταν στον «αέρα», τέσσερις στους δέκα ήταν συντονισμένοι στον ΑΝΤ1.

Ιδιαίτερη ήταν η δυναμική τους στα γυναικεία κοινά, με τις γυναίκες 25-54 να σημειώνουν κατά μέσο όρο 30%.

«Ήλιος» όπως λέμε «Λάμψη»

Εποχές «Λάμψης» και «Καλημέρα ζωής», τηρουμένων των αναλογιών βίωσε το κανάλι χάρη στην καθημερινή σειρά «Ήλιος». Το σίριαλ φαίνεται να έχει τους φανατικούς του με την καταιγιστική πλοκή του και έκλεισε τη χρονιά με μέσο μερίδιο 15,5%. Η καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά της στις γυναίκες (μερίδιο 23%).

Αλλά και τα τηλεπαιχνίδια στα οποία επένδυσε ο σταθμός έκαναν απόσβεση.

Το «Rouk Zouk», με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ήταν το κορυφαίο τηλεπαιχνίδι για το 2021, στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο όρο 20,7%.

Πρωτιά και υψηλά ποσοστά κατέγραψε και το «Rouk Zouk Special» που αποχαιρέτησε τη χρονιά με μέσο όρο 19%.

Το «5Χ5», με τον Μάρκο Σεφερλή, έχτισε το δικό του πιστό κοινό και χάρισε άφθονο γέλιο. Το τηλεπαιχνίδι σημείωσε μέσο όρο 16%, στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ το υψηλότερο μερίδιό του, στην ίδια ηλικιακή ομάδα, ήταν 23,6% (4/6).

placeholder.svgΕνημέρωση με συνέπεια, συνέχεια και ειδήσεις που συζητήθηκαν

Άνευ συστάσεων και υπογραμμίσεων η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»- η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Παπαδάκη- ήταν και το 2021 στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Με μέσο μερίδιο 14,8%, οι τηλεθεατές της έδωσαν την πρώτη θέση, στο δυναμικό κοινό 18-54, στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο σταθμός.

Το «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έβαλε, γι’ άλλη μια χρονιά, τη δική του σφραγίδα στον ΑΝΤ1 με συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων.

placeholder.svgΤο υψηλότερο μερίδιο (22,1%)- ρεκόρ εκπομπής- στο δυναμικό κοινό 18-54, σημειώθηκε στην εκπομπή της 9ης Δεκεμβρίου, με καλεσμένο τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Μεγάλη αίσθηση και υψηλή τηλεθέαση (18%) έκανε και η αποκλειστική συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά, Διευθύνοντα Συμβούλου της φαρμακοβιομηχανίας «Pfizer», ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι την άνοιξη θα είναι διαθέσιμο το χάπι κατά του κορονοϊού.

Από τις συνεντεύξεις που έκαναν αίσθηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ήταν αυτή του παντοδύναμου εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ. Ο εξ’ απορρήτων του Ρώσου Προέδρου μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Special Report» και τον ΑΝΤ1, παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο.

Ήταν από τις «κορυφές» της εκπομπής ερευνητικής δημοσιογραφίας που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Τάσος Τέλλογλου, Αντώνης Φουρλής, Μαρία Σαράφογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος ανάμεσα σε εξίσου μεγάλες έρευνες, σπάνιες μαρτυρίες και άλλα θέματα που μεταδόθηκαν μέσα στο 2021 και έφασαν να τροφοδοτήσουν συζητήσεις τη Βουλή των Ελλήνων.

Στο μεταξύ σε μια χρονιά με έντονη ειδησεογραφία και σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο, οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 ήταν στην καρδιά της επικαιρότητας και τα δελτία του σταθμού αποτέλεσαν και το 2021 αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Στην ψυχαγωγία η καθημερινή εκπομποή «Το πρωινό» στάθηκε απέναντι στον ανταγωνισμό αξιοπρεπώς με μερίδιο 13,5% στη ηλικιακή ομάδα τηλεθεατών- «βαρόμετρο» (δηλαδή τους 18-54).

Σάτιρα ξανά και σταθερά

Στην έναρξη της νέας σεζόν (εντός 2021) η σατιρική «Ράδιο αρβύλα» υπερίσχυσε του ανταγωνισμού με μέσο μερίδιο 22,8%. Πρωτιά στη ζώνη προβολής του, στο δυναμικό κοινό 18-54, σημείωσε και το «VINYΛΙΟ» με μέσο όρο 18,7%.

Το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το #1 τοκ σόου της χρονιάς που έφυγε. Η εκπομπή σημείωσε μέσο μερίδιο 15,6% στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ κατέγραψε τα υψηλότερο μερίδιο στις γυναίκες (21%).

Παρών στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Ο ΑΝΤ1 με παράδοση στην κάλυψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων το 2021 είχε στην «ποδιά» του τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όλοι οι αγώνες του EURO 2020 στον ΑΝΤ1, από το πρώτο σφύριγμα της πρεμιέρας (11/6) μέχρι και τον Μεγάλο Τελικό (11/7), κατέγραψαν μέσο μερίδιο 25,7% στο δυναμικό κοινό 18-54 με τους άνδρες να «σκοράρουν» 36,3%, ενώ πιο φανατικοί του EURO 2020 ήταν οι άνδρες ηλικίας 18 -24, σημειώνοντας 50,7% μερίδιο τηλεθέασης. Δηλαδή ένας στους δύο από την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έβλεπε τα μάτς της σημαντικής γιορτής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο τελικός μεταξύ Ιταλίας – Αγγλίας, μαζί με την παράταση και τη διαδικασία των πέναλτι, σημείωσε μερίδιο 56,6% στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ το 65,8% των ανδρών ηλικίας 18-54 δήλωσαν παρόντες στο ματς.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται ο ΑΝΤ1 θα έχει στο αθλητικό μενού του το Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ1: Τρία αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας σε έξι βραδιές

Λαζόπουλος: Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου – Η Παγώνη θα μπορούσε να είναι σε πάνελ (videos)

Τηλεόραση: Συνεργασία με τον Αλιάγα θέλει ο Κοκλώνης – Τα project που είναι υπό συζήτηση

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

TAGS: