Προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βρέθηκε σε στικάκι USB που κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του 42χρονου που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ψηφιακών πειστηρίων, που έβαλε στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά πειστήρια από το διαμέρισμα όπου ζούσε ο 42χρονος, παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα σε usb υπήρχε έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο indymedia, πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».