Πολιτική Ελλάδα ΑΡΘΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αντιχριστιανικές κυβερνητικές επιλογές


Στις κρίσεις φαίνονται οι αρετές και οι αδυναμίες μας. Στην κρίση του κορονοϊού φάνηκε και ο χαρακτήρας της κυβέρνησης, πτυχές του οποίου είναι απωθητικές, αντιπνευματικές και αντιχριστιανικές.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να χειριστεί την πρόκληση του κορονοϊού ώστε να αποτελέσει απλώς ένα πεδίο δοκιμασίας του κρατικού μηχανισμού και οι αποφάσεις της να γίνουν αντικείμενο κριτικής της αντιπολίτευσης. Όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό. Θέλησε να επεκτείνει την επιρροή και την κυριαρχία της και σε τομείς της ζωής των ανθρώπων όπου δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οίησης και εξουσιομανίας είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα υπερασπίστηκε την ανεκδιήγητη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι ιεροί ναοί τη Μεγαλοβδομάδα λέγοντας το εξωφρενικό: «Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί χριστιανοί από κάποιους άλλους».

Ίσως να είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που υφυπουργός ανέλαβε καθήκοντα… θεότητος αποφαινόμενος ότι όλοι είναι εξίσου πιστοί χριστιανοί – δηλαδή ο Ιούδας και ο ευαγγελιστής Ιωάννης ήταν «ισόπαλοι» σε ευσέβεια και πίστη.

Μπορεί να βολεύει τους κυβερνητικούς η κατάργηση της λογικής και η κατάργηση του νοήματος των λέξεων και των εννοιών, αλλά δεν εξυπηρετεί την κοινωνία.

Οι Ελληνες εξέλαβαν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους ναούς τη Μεγαλοβδομάδα και να απαγορεύσει τη διανομή του Αγίου Φωτός όπως ακριβώς ήταν: μια επίθεση στον ίδιο τον Χριστό.

Σε μια χώρα που είναι ξέφραγο αμπέλι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα κανονικότατο πογκρόμ στους ορθόδοξους χριστιανούς. Διατάζει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ιερείς που μεταλαμβάνουν πιστούς, να διακόπτουν αναστάσιμες λειτουργίες, να κόβουν πρόστιμα σε χριστιανούς που δεν ήθελαν να αφήσουν μόνο του τον Χριστό στα Πάθη Του.

Βαδίζοντας πάνω σε αυτό το ολισθηρό μονοπάτι η κυβέρνηση μεταβάλλει τη μέχρι πρότινος συμπάθεια του δικού της ακροατηρίου σε αντιπάθεια. Μετατρέπει την πολιτική αντιπαράθεση σε ιερό αγώνα!

Τα αποτελέσματα των επιλογών της θα την ακολουθούν μέχρι τις εκλογές.


ΠΗΓΗ