Δήλωση Αντώνη Σκαμνάκη, Αν. Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Υποψήφιου Βουλευτή Χανίων με το ΜεΡΑ25.

“Σήμερα κατέθεσα επίσημα την υποψηφιότητα μου για τους βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 με το ΜεΡΑ25 στην εκλογική ενότητα Χανίων.

Η κοινωνία μας εξακολουθεί και περνά μία περίοδο κρίσης και φτωχοποίησης ενώ η διεθνή επιτήρηση και έλεγχος από τους επονομαζόμενους «δανειστές» σε συνεργασία με τους εγχώριους ολιγάρχες έχουν οδηγήσει τις νέες και τους νέους μας στην μετανάστευση και την μαζική ανεργία.

Η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια των Ελλήνων έχει καταρρακωθεί ενώ η λαϊκή κυριαρχία έχει συρρικνωθεί δραματικά. Ο δημόσιος πλούτος εκποιείται συστηματικά υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια την κρατική υπόσταση της χώρας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί διαμέσου ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και πολιτικής ανυπακοής το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και μεταβατικό προς μία κοινωνία που οι περισσότεροι ονειρευόμαστε.

Ένα κοινωνικό πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο που θα οδηγεί:

Το κομματικό σύστημα μετεκλογικά θα μετασχηματιστεί με την είσοδο του ΜεΡΑ25 στη Βουλή. Αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και ριζοσπαστικό πολιτικό μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα όπου θα φέρει τους πολίτες στο προσκήνιο και θα δώσει στη νέα γενιά ελπίδες και προοπτικές”.