Την έντονη αντίδραση, τόσο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όσο και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, προκάλεσε το σκίσιμο της …

Την έντονη αντίδραση, τόσο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όσο και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, προκάλεσε το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, μέσα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Ο πρώην Χρυσαυγίτης και νυν ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επιδόθηκε σε παραλήρημα για το «λαθρομεταναστευτικό» πρόβλημα, όπως χαρακτήρισε το προσφυγικό, κάνοντας λόγο για «λαθρομετανάστες που κλέβουν, βιάζουν και σκοτώνουν» και για «τρομοκρατημένους» Ελληνες που «δεν μπορούν να κοιμηθούν στα σπίτια και τις περιουσίες τους».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Τουρκία την οποία χαρακτήρισε υπεύθυνη για τις αθρόες ροές μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη ενώ έβαλε και κατά του Ευρωκοινοβουλίου επειδή «χαϊδευεύει το ″αγαπημένο της παιδί″, την Τουρκία».Στη συνέχεια πήρε μια φωτοτυπία που απεικόνιζε την τουρκική σημαία, λέγοντας ότι «μόνο αυτό της αξίζει». «Εξω οι Τούρκοι, για να τελειώνουμε με όλους αυτούς κατέληξε».

Irkçı bir Yunan milletvekili olan Ioannis Lagos, Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırttı!..

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στην οποία τονίζεται ότι «οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.»«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.Ο Αχμέτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δεν «μάσησε» τα λόγια του.«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.«Η Ευρώπη πρέπει να βάλει τέλος στον ρατσισμό και την έχθρα εναντίον του Ισλάμ. Κανείς δεν αμφιβάλει πως η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει υπερήφανη για πάντα».

·
These racist minds know better than anybody how we crash and kick out to the sea those who dare attack our glorious flag. Europe’s spoiled and racist children should know their place. Europe must put an end to racism and animosity against Islam.

Nobody should doubt that our flag will continue to wave proudly forever! Expecting European Parliament to take necessary measures against this clown.

ΠΗΓΗ: