ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ VIDEO

Απειλούν οι ποινικοί του Ερντογάν - Σκηνικό πολέμου σε Έβρο & νησιά

Σκηνές απείρου κάλλους στα ελληνοτουρκικά σύνορα με μετανάστη να λέει πως "οι γ@μ@μένοι Έλληνες δεν ανοίγουν τα σύνορα" και να απειλεί πως "θα περάσουμε τα σύνορα, θέλουν δε θέλουν θα τους γ@μ@σουμε".
Βίντεο που κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα, δείχνουν μετανάστες που έχουν μετατραπεί σε ένα νέο είδος "μισθοφόρων" του Ερντογάν, να καταφθάνουν συνεχώς στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων με σκοπό να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ στρατός και αστυνομία ενισχύονται συνεχώς και δίνουν τιτάνια μάχη για την αποτροπή παράνομων εισόδων.
Συνοριοφύλακες και στρατός, κατά μήκος του φράχτη, διαπίστωναν ότι μικρές ομάδες μεταναστών προσπαθούσαν μέσα στη νύχτα να καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούσαν ακόμη και με σκάλες να περάσουν πάνω από τον φράχτη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προσπαθούσαν να ανοίξουν και πάλι τρύπες.
Σήμερα, Κυριακή, το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.
Τα drone και οι θερμικές κάμερες εντόπιζαν συνεχώς ολιγομελείς ομάδες να βρίσκονται παράλληλα με τον φράχτη, από την πλευρά της Τουρκίας, προσπαθώντας να εντοπίσουν το σημείο εκείνο όπου δεν ήταν έντονη η παρουσία αστυνομίας και στρατού για να μπορέσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Και σήμερα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη στρατός και αστυνομία, προσπαθώντας να κάνουν έντονη την παρουσία τους, στήνοντας μικρές επιχειρήσεις αποτροπής, ενώ σε όσους πλησιάζουν τα σύνορα εμφανίζεται το εξής μήνυμα σε μορφή SMS:
"Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα έχει αυξήσει την ασφάλεια στα σύνορα. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα".
SMS σύνορα
Τα σημεία στα οποία έχουν γίνει οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι οι Φέρες, το Σουφλί και το Τυχερό, ενώ σκυλιά του στρατού ιχνηλατούν παράνομα μονοπάτια για να διαπιστώσουν εάν κάποιοι από τους μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταφέρει να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Καθώς οι σκηνές στον Έβρο θυμίζουν ανταρτοπόλεμο και η τουρκική παρέμβαση πίσω από τις ορδές των "μεταναστών" είναι πια ξεκάθαρη, δεκάδες μετανάστες πάτησαν στα ελληνικά νησιά τα ξημερώματα παρά τα μπλόκα του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.
Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί έχουν φτάσει σε Αεροδρόμιο, Συκαμιά και Εφταλού 220 μετανάστες. Το λιμενικό και το πολεμικό Ναυτικό προσπαθούν να τους εμποδίσουν στα σύνορα αλλά οι διακινητες βρίσκουν εύκολα περάσματα στα νερά του Αιγαίου, όπως αναφέρει το lesvospost. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απέναντι από την Λέσβο ακτές της Τουρκίας περιμένουν με σκοπό να έρθουν στην Λέσβο πάνω από 6000 μετανάστες.

Τουρκική προβοκάτσια: Έλληνες στρατιώτες χτυπάνε μετανάστες

Τουρκικά ΜΜΕ, με στόχο φυσικά τη δυσφήμιση των ελληνικών αρχών και την προπαγάνδα, αναφέρουν πως Έλληνες στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο Αφγανούς μετανάστες που έφθασαν με βάρκα στην Ελλάδα και κατόπιν τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία με την ίδια βάρκα.
Όπως αναφέρει το τουρκόφωνο CNN, οι δύο Αφγανοί "έχουν να φάνε μέρες" και "τα σημάδια κακοποίησης είναι εμφανή". Τονίζεται πως ο ένας από τους δύο δεν έχει παντελόνι και κατηγορούν Έλληνες στρατιώτες για επίθεση σε βάρος τους.
Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αποδεικνύεται καθώς παραδοσιακά τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν αληθοφανείς, αλλά ημιτελείς, πληροφορίες για να στηρίξουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους εναντίον της χώρας μας.
Αναφορά έγινε και στα προειδοποιητικά πυρά από τις ελληνικές αρχές.


ΠΗΓΗ