Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι ισχύει για λεωφορεία, μετρό, τραμ

Μετ΄εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 28 Φεβρουαριου - ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ- καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Ακινητοποιημένος θα είναι ο σιδηρόδρομος τοσο ο υπεραστικός όσο και ο Προαστιακός, ενώ σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ) με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται την Δευτέρα.

Τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασιας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Ο σιδηρόδρομος

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε την Παρασκευή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου

στέλνοντας μήνυμα - απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις

κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης».

Οπως επισημαίνουν ζητούν:

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε νευραλγικές ειδικότητες, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών μεταφορών. 
  • Ολοκλήρωση των έργων. Βελτίωση, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό όλου του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Επαναφορά ενός ενιαίου και σύγχρονου σιδηροδρόμου.

Η ΠΟΣ θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10.30’ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Τα ΜΜΜ και τα ταξί

Με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας την ερχόμενη Τετάρτη. Τα δρομολόγια δε θα εκτελούνται το πρωί έως τις 9 π.μ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να αναμένεται από τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις, αλλά οι αρχικές εισηγήσεις είναι για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλο το σύστημα της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τα αεροπλάνα

Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Έκθεση «καταπέλτης» για το δυστύχημα στα Τέμπη: Καταγγελίες για παραλείψεις στις έρευνες – Τι συνέβη με τα βαγόνια του εμπορικού τρένου

3d6a94a3-7a48-465b-96d1-4a90424a7cae.jpg

Νέο ρήγμα έκπληξη απειλεί την Κωνσταντινούπολη: Μπορεί να δώσει σεισμό 7,3 Ρίχτερ!

4ae8aa97-9599-40a0-a90b-48f5bc425af7.jpg

Eurovision 2024: Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα θα είναι οι σχολιαστές της ΕΡΤ

a046ac5c-2227-4838-9a0f-0ae74bdd5dfe.jpg

Θύμα διαρρηκτών ο Κουτσόπουλος - Του άρπαξαν ένα ακριβό ρολόι και 35.000 ευρώ

32c54139-ee5a-44d9-a5a9-d7d532d08160.jpg