Απίστευτο: Εφαρμογή στο κινητό εντοπίζει τους οφειλέτες προς το δημόσιο στα… 500 μέτρα!

Χρέη στο Δημόσιο, η εφαρμογή που «πιάνει» τους οφειλέτες στα… 500 μέτρα!

Από εδώ και στο εξής… ουδέν κρυπτόν υπό την εφαρμογή. Ένα νέο application για τα κινητά ήρθε να… ταράξει την καθημερινότητα των οφειλετών στο δημόσιο.
Με ποιον τρόπο; Εντοπίζοντάς τους από απόσταση, προκειμένου να μην μπορούν να… διαφύγουν από το κράτος. Προς το παρόν, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα συστήθηκε στο κοινό, αρκετά χιλιόμετρα ανατολικά της Ελλάδος.

«Χάρτης για κακοπληρωτές οφειλέτες»

Αυτό είναι το όνομα της νέας εφαρμογής που θα προσπαθήσει να μειώσει το ποσοστό των οφειλετών προς το δημόσιο. Την αποκάλυψη έκανε το δίκτυο ABC, όσον αφορά το application που ήρθε να… ταράξει την καθημερινότητα των Κινέζων.
Πως λειτουργεί; Ο χρήστης ο οποίος θα κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, θα μπορεί να εντοπίζει σε ακτίνα 500 μέτρων, όποιον έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το κινεζικό κράτος.

Μέσω ειδικού λειτουργικού, το κινητό του χρήστη της εφαρμογής θα βγάζει μια φωτεινή προειδοποιητική ένδειξη, όταν βρίσκεται κοντά σε οφειλέτη. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα θα «σκανάρει» τα στοιχεία του «δράστη» και θα παρουσιάζει την τοποθεσία του στον κάτοχο της εφαρμογής!
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει τα πλήρη στοιχεία ή τη φωτογραφία του εκάστοτε οφειλέτη, τον οποίον θα εντοπίζει στις… βόλτες του.

Ο σκοπός της εφαρμογής

Ουσιαστικά, οι Κινέζοι προσπαθούν να εισάγουν στην καθημερινότητα ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης. Κάθε πολίτης θα κρίνεται από τους συμπολίτες του, με το πρώτο «μέτρο» να αφορά τον κοινωνικό περίγυρο και το αίσθημα της ντροπής.
Στην Κίνα θεωρούν ότι με την εισαγωγή αυτού του application, θα καταφέρουν να μειώσουν τα περιστατικά οφειλών και παράλληλα θα νουθετούν τους πολίτες.
Εκείνοι, σίγουρα δεν θα θέλουν να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, μπαίνοντας στη λίστα της εφαρμογής, η οποία έρχεται για να εντοπίσει κάθε έναν που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το κράτος.
Μένει να φανεί, εάν το συγκεκριμένο application βρει ανταπόκριση στην Κίνα και αν τελικά έρθει προς τα εμάς με την πάροδο των χρόνων…

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν: