Αν κάποιος από αυτούς τους υπεύθυνους του παιδότοπου γνώριζε την ιστορία του παιδιού που είχε το σωληνάκι στη μύτη και στο οποίο απαγόρευσαν να μπει και να παίξει με τα άλλα παιδάκια, δεν θα το έκανε.

Ο Χρήστος Εμμανουήλ συγκλόνισε το πανελλήνιο, πριν από έναν χρόνο, με τον αγώνα που δόθηκε για να φύγει σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αγγλίας, προκειμένου να θεραπευτεί. Και τα κατάφερε. Επέστρεψε δυνατότερος και νικητής. Όμως εδώ είναι Ελλάδα και κάτι τέτοια δεν μετράνε. Η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το περιστατικό συνέβη σε παιδότοπο στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, ο Χρήστος έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο. Έδωσε αγώνα για να σταθεί στα πόδια του και τώρα μπορεί να τρέφεται κανονικά: «Ο Χρήστος είναι ένα παιδί που μπορεί να πάει σε όλους τους χώρους να παίξει. Εχουμε πάει και σε άλλους παιδότοπους. Τον βλέπουν και χαίρονται». Για το περιστατικό στον συγκεκριμένο παιδότοπο είπε: «Ενώ το παιδί προσπάθησε να μπει μέσα, του έκλεισαν την πόρτα». Η μητέρα παραξενεύτηκε και ρώτησε για ποιον λόγο δεν του επέτρεψαν την είσοδο: «Δεν έχει τίποτα. Είναι ένα σωληνάκι, που τρέφεται από εκεί. Απλά θέλει λίγη προσοχή, μην το τραβήξουν τα άλλα παιδιά». Και πριν κλείσουν και στη μητέρα την πόρτα στα μούτρα κάποιος από τον παιδότοπο της πέταξε: «Δεν είμαστε νοσηλευτές…»