Απλές συμβουλές για να αισθανθείς χαρούμενος

Η νέα χρονιά είναι πλέον εδώ, αλλά νιώθεις σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα; Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει αναγκαστικά μπροστά σε άλλους και με το που γυρίσουν την πλάτη τους φεύγει κάθε ίχνος χαράς από το πρόσωπό σου; Ή ίσως υπάρχουν φορές που σε πιάνει μια ανυπόφορη στενοχώρια;


Εννοείται ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι συνέχεια μέσα στην τρελή χαρά. Άλλωστε ούτε αυτό θα ήταν φυσιολογικό. Όλα τα συναισθήματα χρειάζονται και είναι απολύτως νορμάλ. Όπως λέει ο σοφός λαός, το πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν υπάρχει μέτρο, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα μόνο συναίσθημα στην ζωή μας. 


Αν, λοιπόν, αυτή την στιγμή στην δική σου ζωή επικρατεί μια θολούρα ή ένα σκοτάδι, τότε πάτησες στο σωστό άρθρο, καθώς θα προσπαθήσω να προτείνω μερικές απλές ιδέες για να νιώσεις λίγο καλύτερα.


  1. Υγεία


Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν ένιωθαν καλά ψυχολογικά και ήταν νευρικοί χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία, αλλά κάνοντας εξετάσεις αίματος ή έλεγχο βιταμινών, ανακάλυψαν ότι δεν είχαν αρκετές βιταμίνες που συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία, όπως είναι η Βιταμίνη 12, η Βιταμίνη C ή η Βιταμίνη Ε. Θα βρεις αυτές και άλλες πολλές βιταμίνες στο fotopharmacy.com αλλά και στο φαρμακείο της γειτονιάς σου. Βέβαια, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυξάνοντας την πρόσληψη βιταμινών δεν σημαίνει ότι δεν θα πέσει ποτέ ξανά η ψυχολογία σου, αλλά ότι θα την βοηθήσεις να κρατιέται σε καλά επίπεδα. 


  1. Ψυχική υγεία


Βασικό κομμάτι για να βελτιωθεί η ψυχολογία κάθε ανθρώπου είναι να ζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό. Είναι λογικό να μην θέλεις κατευθείαν να μιλήσεις για όλα όσα σε βασανίζουν, αλλά αφού γνωρίσεις λίγο τον γιατρό σου θα νιώσεις πιο άνετα και ασφαλείς να μοιραστείς τα πάντα. Ο ψυχαναλυτής Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης θα ακούσει προσεκτικά αυτό που σε απασχολεί και μαζί θα βρείτε τρόπους για να επουλώσεις τις πληγές σου. 


Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και αν δεν έχεις βιώσει κάποιο τραύμα ή αν δεν πιστεύεις ότι έχεις κάτι σοβαρό να μοιραστείς με έναν ψυχολόγο, επιφέρει φοβερή ψυχική ανακούφιση αν έχεις έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς σκέψεις και προβληματισμούς.


  1. Κίνηση


Είδες πόσο όμορφα απέφυγα την λέξη γυμναστική; Αν και η γυμναστική είναι μια εκπληκτική έννοια, καθώς περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από αθλήματα, όπως είναι το μπάσκετ, το κολύμπι ή το πινκ-πονγκ, μέχρι δραστηριότητες, όπως το ανεβαίνεις με τις σκάλες στο σπίτι σου αντί να χρησιμοποιείς τον ανελκυστήρα ή να περπατάς και όχι να παίρνεις το αυτοκίνητο στην δουλειά, πολλοί «την έχουν πάρει με άσχημο μάτι». Βάζοντας ως στόχο, όχι να γυμνάζεσαι, αλλά να κινείσαι περισσότερο μέσα στην μέρα, βοηθάς τους μυς να ενεργοποιούνται και μπορείς να νιώσεις τα θετικές επιδράσεις των ενδορφινών που παράγονται κατά την διάρκεια της γυμναστικής και συμβάλλουν στο να νιώθουμε πιο ευδιάθετοι. Κάνοντας γυμναστική στο σπίτι για 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα ή βάζοντας ως στόχο να κάνεις 6,000 βήματα κάθε μέρα είναι μια καλή αρχή για να βάλεις την κίνηση στην ζωή σου.