Τελικά το ξενοδοχείο Irene θα μείνει ανοιχτό στα Χανιά

Σήμερα το υπουργείο τουρισμού ενημέρωσε επισήμως για τα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοιχτά στην Ελλάδα και φυσικά και στην Κρήτη (ένα ανά περιφερειακή ενότητα) δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική λίστα.

Είχε ήδη γίνει γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, ποια ξενοδοχεία είχαν καταλήξει οι ενώσεις των ξενοδόχων ανά νομό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ωστόσο η λίστα σήμερα έκρυβε δυο λάθη σε Χανιά και Λασίθι.

Συγκεκριμένα για τα Χανιά είχε αποφασιστεί το ξενοδοχείο Irene. Όμως η λίστα που έστειλε σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού ανέγραφε στα Χανιά ως ξενοδοχείο που θα παραμείνει ανοιχτό το ΛΑΤΩ στην οδό Ιωνίας 8.

Ωστόσο, σύμφωνα με επικοινωνία και ενημέρωση του Flashnews.gr, πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής από το υπουργείο η αναγραφή του ΛΑΤΩ. Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων είχε στείλει την Παρασκευή την απόφασή της, μετά από συνεννόηση των ξενοδόχων, να λειτουργήσει το Irene κάτι που έγινε δεκτό αμέσως από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το ίδιο λάθος έγινε και στο Λασίθι καθώς στη λίστα αναφερόταν ότι θα είναι ανοιχτό ένα ξενοδοχείο, επίσης ονόματι ΛΑΤΩ στο Αμμούδι Αγίου Νικολάου. Ωστόσο πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κλειστό που βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν έχει σχέση με τα δυο ονόματα των ξενοδοχείων που ενδιαφέρονταν να μείνουν ανοιχτά και είχε αποστείλει η Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου στο Υπουργείο Τουρισμού.

Έτσι από λάθος στη λίστα excel του υπουργείου με τα ξενοδοχεία καταγράφηκε ότι θα μείνουν ανοιχτά σε Χανιά και Λασίθι ξενοδοχεία με το ίδιο όνομα ΛΑΤΩ (προφανώς εκ παραδρομής καθώς ΛΑΤΩ ονομάζεται το ξενοδοχείο του Ηρακλείου που όντως θα είναι αυτό που θα λειτουργήσει)