Από Πειραματικό Λύκειο… τι; Δημοπρατείται και εκμισθώνεται για 40 χρόνια η πρώην Εκκλησιαστική Σχολή

Από Πειραματικό Λύκειο… τι; Δημοπρατείται και εκμισθώνεται για 40 χρόνια η πρώην Εκκλησιαστική Σχολή

Ποικίλα ερωτήματα προκαλεί η κατάληξη της υπόθεσης “Άγιος Ματθαίος”, μετά και την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου ότι προχωρά στη δημοπράτηση με σκοπό την εκμίσθωση της πρώην Εκκλησιαστικής Σχολής στον Άγιο Ματθαίο, ακίνητο που είχε συζητηθεί ως λύση για την στέγαση του Πειραματικού Λυκείου Χανίων.

Στη σχετική διακήρυξη που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρονται τα εξής:

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟN ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 982

ΠΕΡΙΛΗΨΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό διά την εκμίσθωση ακινήτου γεωτεμαχίου αποκλειστικής κυριότητας της Ιεράς Μητροπόλεως στη θέση “ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ” της κτηματικής περιφέρειας Χανίων εκτάσεως 9.311 τ.μ. τμήμα ευρύτερου ακινήτου με ΚΑΕΚ 501506702040/0/0. μετά των κτισμάτων εντός αυτού συνολικής επιφανείας 1.657,38 τ.μ., διά τεσσαρακονταετή διάρκεια (40 έτη), σύμφωνα με τους όρους και για τη χρήση που προβλέπεται στην διακήρυξη.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, οδός Αντ. Γιάνναρη 2 (2ος όροφος) πόλεως Χανίων, την 18ην του μηνός Απριλίου ημέρα Πέμπτη και από ώρα 12:00 – 14:00 μ.μ. δι’ ενσφραγίστων προσφορών.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου καλεί όσους ενδιαφέρονται να προσέλθουν διά την παραλαβή των όρων του Διαγωνισμού εις την Γραμματεία των Γρα φείων της Μητροπόλεως (Αντ. Γιάνναρη 2, 2ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10:00 έως 13:00.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου»

Τα συμπεράσματα πλέον για το πως από την πλήρη παραχώρηση της έκτασης, το “πάγωμα” των διαδικασιών, την μετέπειτα μερική παραχώρηση και τελικά την συνολική δημοπράτηση του ακινήτου… μπορεί να τα βγάλει ο καθένας!

Μάλλον ΠΟΤΕ και ενδεχομένως ΚΑΝΕΙΣ, πλην των κ.κ. Αμπελά και Διγαλάκη, δεν ήθελε να γίνει εκεί το Πειραματικό Λύκειο και ίσως τελικά επαληθευτούν οι “φωνές” που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάνουν λόγο για ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο στα Χανιά!

Τελικά, μόνο η φωτογραφία μας έμεινε από εκείνη την “ελπιδοφόρα” συνέντευξη Τύπου, όπως και τα σχετικά έγγραφα…