“Προκαλεί τη λογική η απόφαση του υφυπουργού υγείας” υποστηρίζουν οι γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το νοσοκομείο Ρεθύμνου απουσιάζει από τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις γιατρών ΜΕΘ.

Ζητούν να προκηρυχθούν νέες οργανικές θέσεις και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου και να θεσπιστεί δέσμη ειδικών κινήτρων για τις άγονες θέσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει η Ένωση:

Προκαλεί την λογική μας η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού υγείας, για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας για επείγοντα μέτρα στήριξης, στίς 186 νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, 25 για την Κρήτη, δεν υπάρχει ούτε μία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας έχει ήδη προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στα χρόνια της λειτουργίας της , στους ασθενείς εντός και εκτός Κρήτης και έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ακόμη περισσότερες σε μια κρίσιμη εποχή.

Η τραγική υποστελέχωση που έχει οδηγήσει σε παραλυτικές καταστάσεις βασικές λειτουργίες της δημόσιας υγείας στο Ρέθυμνο, πρέπει να ανασχεθεί τώρα!

Απαιτούμε άμεσα

Να συσταθούν και να προκηρυχθούν νέες οργανικές θέσεις και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.
Να προκηρυχθούν κατεπειγόντως οι κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με προτεραιότητα στα υποστελεχωμένα τμήματα αιχμής.
Να θεσπιστεί επιτέλους δέσμη ειδικών κινήτρων για τις άγονες θέσεις.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου”