Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σεισμόπληκτων Δ. Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο επιτροπών πληγέντων στις 6/11 στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Γιάννη Βασιλάκη, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος, στην παρέμβασή του στο συλλαλητήριο, ανάφερε:

**«**Άνθρωποι του μόχθου είμαστε, όπως κι εσείς! Εργαζόμενοι, αγρότες και επαγγελματίες. Έχουμε χάσει σπίτια, μαγαζιά, περιουσίες, αμπέλια, λιόφυτά, σχολειά. Συγκροτήσαμε τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ για να οργανώσουμε τους χωριανούς μας, να τους ενημερώσουμε, να τους σταθούμε με αλληλεγγύη, για να μείνουν όρθιοι και να παλέψουμε όλοι μαζί να μείνουμε στον τόπο μας (…)

Οι ανάγκες του κοσμάκη για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, για ένα μεροκάματο, για έργα που του ευκολύνουν τη ζωή, δεν τους νοιάζουν! Τους νοιάζει να ταΐζουν με χρήμα του φορολογούμενου τα μεγάλα συμφέροντα, τα χλιδάτα ξενοδοχεία, τους επενδυτές! Τους νοιάζει μια ανάπτυξη του τόπου για τους λίγους, που δεν χωρά εμάς! Γι’ αυτό δεν μεριμνάνε για αντισεισμική προστασία από τα πριν, γι’ αυτό δεν μεριμνάνε για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων σήμερα, και τις αποζημιώσεις στις περιουσίες μας! Η ζωή μας τους είναι κόστος!

Βλέπουμε κι εσάς, στις άλλες περιοχές, που δεν έχετε πάρει φράγκο για τις αποζημιώσεις που έταξαν, που τα ίδια τάζουν σε μας. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Εμπιστοσύνη έχουμε στον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας (…) Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, που ζήσαμε και μεγαλώσαμε, να τον φτιάξουμε καλύτερο από πριν. Τα σπίτια, τις περιουσίες, τα χωριά μας, τα θέλουμε για να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε εμείς και τα παιδιά μας! Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους! Καλό αγώνα!»

Το συλλαλητήριο ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στα αρμόδια υπουργεία:

Δείτε επίσης:

Συγκέντρωση και συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στο Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο