Την πολιτική και αγωνιστική εκκίνηση της φθινοπωρινής περιόδου σηματοδοτεί για το ΚΚΕ το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το οποίο ανοίγει τις πύλες του σήμερα, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον χαιρετισμό του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Η ομιλία Κουτσούμπα αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πολιτική εκδήλωση του κόμματος μετά τις εκλογές και να στείλει μήνυμα συστράτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και την «επίθεση» που εξαπολύει στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Τα εργασιακά - συνδικαλιστικά αποτελούν λοιπόν κορυφαία προτεραιότητα για τον Περισσό και γύρω από αυτά οργανώνει τη βασική αντιπολιτευτική του ατζέντα και το πολιτικό - κινηματικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Παράλληλα σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΓΣΕΕ για τα εργασιακά κατηγορώντας ουσιαστικά την ηγεσία της ότι έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» και επιπλέον υπονομεύει το απεργιακό μέτωπο που επιχειρεί να οικοδομήσει το ΠΑΜΕ αρχής γενομένης από την επικείμενη απεργία της 24ης Σεπτέμβρη.

Η απεργία, υπέρ της οποίας έχουν αποφασίσει το σύνολο των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη, ενώ θα υπάρξει και απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια (10.30 π.μ.).

«Συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ»
Παράλληλα ο Περισσός δεν υποστέλλει τη σημαία της αντιπαράθεσης με τον άλλο πόλο του δικομματισμού, καθώς υποστηρίζει ότι όσα εφαρμόζει η Ν.Δ. σήμερα είναι συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι στην κριτική για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επισημαίνει ότι, διά της δυνατότητας που παρέχεται στους εργοδότες να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές συμβάσεις, ουσιαστικά αυτές καταργούνται, ενώ το κάδρο συμπληρώνουν οι ειδικές οικονομικές ζώνες, όπου θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα και το χτύπημα στις απεργίες μέσα από τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «έρχονται και οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, συνέχεια αυτών που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί το φακέλωμα των συνδικάτων, των εργαζομένων, επιχειρεί να βάλει τους αγώνες των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική δράση στον γύψο».
Την ίδια ώρα «το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις τον συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους».