Κόσμος ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Από το να τρομοκρατήστε, καλύτερα να προετοιμάζεστε... Οργανωθείτε σωστά...

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Θα περάσει αρκετός καιρός για να φύγει από το μυαλό μου αυτή η εικόνα. Ο λόγος είναι, ότι την είδα, μέσα από το πρίσμα μιας συναισθηματικής εγγύτητας. Προσπάθησα να αποφύγω την αδιάφορη αίσθηση ενός παθητικού θεατή, που παρακολουθεί την τραγική σκηνή της δολοφονίας ενός νέου αθώου ανθρώπου από την ασφάλεια της απόστασης. Με τη δύναμη μιας ενσυναίσθησης, που κατάφερε να με βάλει στην θέση του, ώστε να νιώσω καθαρά το άδικο του θανάτου του και κυρίως, τη φρικαλέα εικόνα του ειδεχθούς εγκλήματος.

Σκέφτηκα πόσο εύκολο θα ήταν, στη θέση του να ήμουν εγώ, ή οποιοσδήποτε άλλος. Πόσο πιθανό θα ήταν, αντί για την Βιέννη να είχε συμβεί στην Αθήνα. Φαντάστηκα πόσο μοιάζει ο βιεννέζικος δρόμος με την οδό Ερμού. Πως στη θέση του νεκρού Αυστριακού στο πεζοδρόμιο, θα μπορούσε να είναι ένας νέος Έλληνας που θα είχε βγει για μια βόλτα στο κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τι τον περιμένει.

Ένα άτυχο παλικάρι, που συνάντησε ανύποπτα τον ισλαμιστή χάρο που είχε βγει παγανιά, ζητώντας θύματα.

Συλλογίστηκα πόσο πιθανό είναι, να κόψει άδικα το νήμα της ζωής του, ένα ισλαμικό απόβρασμα που ήρθε στην χώρα από του διαόλου τη μάνα. Ένα αφιλότιμο τομάρι, που δάγκωσε το χέρι της χώρας που τον τάιζε και τον φιλοξένησε από την ημέρα που γεννήθηκε. Ένα φανατικό ρεμάλι, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και  κοινού μυαλού, που σκοτώνει αθώους ανθρώπους, επειδή δε μπορεί να φτάσει στον Μακρόν ή στον Κούρτς. Δεν υπάρχουν λόγια. Ο καθένας μας είναι πλέον υποψήφιο θύμα του κάθε ισλαμιστή δολοφόνου από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Τυνησία, το Αφγανιστάν κλπ. Ανοίξαμε την πόρτα του θηριοτροφείου και βάλαμε τα θηρία της ισλαμικής ζούγκλας να ζουν ανάμεσα μας. Μη γελιέστε! Όλα είναι ζήτημα συγκυριών. Αυτό που γίνεται στη Γαλλία και στην Αυστρία, είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί και στην Ελλάδα. Με ένα νεύμα του Ερντογάν.

Προς το παρόν ζούμε, χωρίς να ξέρουμε πότε θα γυαλίσει το μάτι του κάθε βλαμμένου, που θα σφάξει συμπολίτες μας για να εκδικηθεί τον Προφήτη! Είμαστε υποψήφια θύματα, όπως ο ανύποπτος άτυχος Αυστριακός και οι δύσμοιροι Γάλλοι. Η ίδια η κυβέρνηση τα γνωρίζει όλα αυτά και για αυτό είναι κατά βάθος χεσμένη από τον φόβο της. Για αυτό καλοπιάνει τα στίφη των εν Ελλάδι ισλαμιστών, μήπως και γλιτώσει τα χειρότερα. Αλλά δεν...Ο πόλεμος είναι εδώ και θα είναι θηριώδης και αιματηρός. Ας προσέχαμε...