Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων

Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης με αστυνομικούς που θα βγουν στους δρόμους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα όπως είπε αποδεσμεύονται μόνιμα από τη φύλαξη προσώπων, 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο.

Απίστευτο: Βρισιές με ντουντούκα στις 3.30 τα ξημερώματα στο πατρικό σπίτι Δημάρχου με ανήλικα παιδιά

Στο μισό και η ασφάλεια του πρωθυπουργού

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό» ενώ αντίστοιχα θα γίνει μείωση και στην ασφάλεια των υπουργών.

Παράλληλα ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι καταργείται η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια ιδιωτών λέγοντας ότι οι επιχειρηματίας πλέον θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους.

Επιγραμματικά τα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

–      Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

–      Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Η ασφάλεια του Πρωθυπουργού μειώνεται στο μισό. Αυτό θα ισχύσει και για Υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους. Επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους.

–      Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα παραβάτες «μικρών» αδικημάτων που κοστίζουν ζωές και περιουσίες θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση.

–      Εφαρμογή των ποινών. Καταδικασμένος για 15 χρόνια δεν θα αποφυλακίζεται πια στα 5.

–      Επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Πολιτική προστασία και Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε όπως αναμενόταν και στη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες δυνάμεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό πλέον είναι μονόδρομος.

«Η συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι μονόδρομος. Με πρωτόκολλα που θα πρέπει να υλοποιούνται με εξονυχιστική λεπτομέρεια. Μην γελιόμαστε, είμαστε σε ένα νέου είδους πόλεμο. Μία χώρα που σπαταλά το 3% για τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να τις αξιοποιεί όταν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα 30 οι Ελληνες - Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τους εγκλωβίζουν στο πατρικό

Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png