Φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια για στήσιμο της πρώτης κάλπης στις 9 Απριλίου ( ή στις 2 Απριλίου κατ΄άλλους), με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Κορυδαλλό να ενισχύει αυτή τη φημολογία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διάλογο με έναν ορειβάτη της περιοχής, όπου του αποκάλυψε ότι θέλει να πάει στον Όλυμπο τον Μάιο.

Ρωσικό πλοίο με υπερηχητικούς πυραύλους στέλνει στη Μεσόγειο ο Πούτιν Εκείνος τού απάντησε: «Θα σε πάω εγώ», με τον πρωθυπουργό να λέει: «μετά τις εκλογές θα ανέβουμε!».

Δεδομένου ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης πρέπει να μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες, πολλοί έσπευσαν να τον ερμηνεύσουν σημειώνοντας ότι, εάν οριστεί η ημερομηνία στις 9 Απριλίου, τότε μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχει περατωθεί και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Βεβαίως, το σενάριο θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό. Ενδεχομένως θα μπορούσε να επιλεγεί και η 14η Μαίου για τις δεύτερες κάλπες, ημέρα που θα κάνει εκλογές και η Τουρκία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν, είτε τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός την Κυριακή.

Δείτε εδώ τον σχετικό διάλογο

https://tv.in.gr/uploads/20230118/164325_3bc3b73c43c33bf3b53ba3bb3bf3b33b53c23bc3b13b93bf3c2_1.mp4 Άρης Πορτοσάλτε για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Ήττα της κυβέρνησης, αλλάζει σωβρακάκια» Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png