Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Κρατάει στο χέρι ο Πούτιν τον Ερντογάν με το πραξικόπημα του 2016;


Ο Πούτιν μπορεί να διαθέτει «επικίνδυνα αρχεία» για τον Ερντογάν, με το πραγματικό πρόσωπο της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, αναφέρει αναλυτής βάζοντας φωτιά στις ρωσοτουρκικές σχέσεις σε μια περίοδο που η γειτονική μας χώρα επιχειρεί νέους δεσμούς με τις ΗΠΑ.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιο επιφυλακτικός προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, καθώς η Ρωσία έχει περισσότερη μόχλευση στην Τουρκία», δήλωσε ο Ömer Taşpınar σύμβουλος του οργάνου Brookings Institution.

Ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ έχει σοβαρές επιρροές, με διάφορες κυρώσεις, ο Ερντογάν βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση απέναντι στον Πούτιν, δήλωσε ο Τασπίναρ.

«Σύμφωνα με όσα ακούω, ο Πούτιν διαθέτει πολλά αρχεία που θα μπορούσαν να φέρουν τον Ερντογάν σε δύσκολη θέση, αν το επιθυμούσε, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς στο αληθινό πρόσωπο της 15ης Ιουλίου», ανέφερε, μιλώντας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 .

Ο Τασπίναρ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι σε θέση να παίξει… βρώμικα. «Για παράδειγμα, αν η Ρωσία κάνει μια κίνηση σχετικά με την Idlib, χιλιάδες Σύριοι μετανάστες θα μπορούσαν να ωθηθούν στα σύνορα της Τουρκίας».