Αποκλεισμένοι στην Ευρώπη: Σε λίστες αναμονής αεροδρομίων για να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία της Ευρώπης αλλά και αλλού σε όλο τον πλανήτη βρίσκονται εκατοντάδες Έλληνες οι οποίοι είχαν την ατυχία να έχουν κλείσει πτήση επιστροφής στην Ελλάδα την 9η Απριλίου ημέρα της πανεργατικής απεργίας. Για 24 ώρες έκλεισαν τα αεροδρόμια της χώρας λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους πύργους ελέγχων.
Μάλιστα, αυτή τη φορά απορρίφθηκε από το δικαστήριο η προσφυγή για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική και έτσι ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις που συνήθως εκτελούνταν με προσωπικό ασφαλείας.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις επιβατών που έχουν αποκλειστεί στο Παρίσι και στην Κοπεγχάγη. Ο Τάσος Μοναστηριώτης μαζί με τη σύζυγο του, τον γιο του και τον ανιψιό του είχαν προγραμματισμένη επιστροφή από Παρίσι για Αθήνα στις 9 Απριλίου.
Ωστόσο, ενημερώθηκαν πως η πτήση τους με την Aegean από Παρίσι - Αθήνα θα ματαιωθεί. Από τότε ζουν έναν εφιάλτη καθώς η διαθέσιμη ημερομηνία που τους έχουν δώσει για να ταξιδέψουν είναι τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου. Όλη μέρα γυρίζουν τους δρόμους του Παρισιού για να βρουν διαθέσιμα καταλύματα και μιλούν διαρκώς στα τηλέφωνα για το πως θα επιστρέψουν.
«Ζούμε έναν εφιάλτη»
«Ζούμε μία απίστευτη ταλαιπωρία, έναν εφιάλτη. Κυριολεκτικά είμαστε στο δρόμο όλη μέρα καθώς λόγω και των ημερών δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα και αυτά που υπάρχουν είναι πανάκριβα. Εντάξει έγινε η απεργία. Αυτός ο κόσμος που έχει μείνει στον αέρα τι θα κάνει; Πώς θα την βγάλει μια οικογένεια μία εβδομάδα στο Παρίσι χωρίς σπίτι και με τα κόστη να είναι τεράστια;», λέει στο ethnos.gr o Τάσος Μοναστηριώτης.
Γιατί τους άφησαν στο έλεος του Θεού
Όπως τόνισε η απόφαση του δικαστηρίου να δικαιώσει την απεργία των ελεγκτών έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές και καταστάσεις που δεν είχαν προβλεφθεί: «Όπως έχω πληροφορηθεί, σε κάθε πανελλαδική απεργία τα δικαστήρια έβγαζαν παράνομη και καταχρηστική την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κι έτσι πολλές πτήσεις γίνονταν και οι επιβάτες επαναπατρίζονταν. Αυτή τη φορά τα δικαστήρια δικαίωσαν τους ελεγκτές και οι πτήσεις ματαιώθηκαν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για εναλλακτικές πτήσεις. Οι εταιρίες ήταν ανέτοιμες γι αυτό και άφησαν τον κόσμο στο έλεος του Θεού».
Μας είπαν πως θα γυρίσουμε 16 Απριλίου
Ο Τάσος Μοναστηριώτης είπε πως την Τρίτη και την Τετάρτη η επικοινωνία με την Aegean ήταν από δύσκολη έως αδύνατη. Κανείς δεν τους έδινε λύση: «Αρχικά μας είπαν πως υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε πτήση από Παρίσι σε Αθήνα για τις 15 Απριλίου. Μετά το έκαναν 16 Απριλίου. Μετά μας είπαν να πάμε στο αεροδρόμιο του Παρισιού για να μπαίνουμε στις λίστες αναμονής το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε είναι ανέφικτο. Απέκλεισαν την περίπτωση να έβαζαν έκτακτη πτήση. Τώρα συζητάμε να ταξιδέψουμε στη Νίκαια στο νότο της χώρας που υπάρχουν πτήσεις με ορισμένες διαθέσιμες θέσεις αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο. Θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νίκαια χωρίς να ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; Εμείς τι φταίμε που κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία; Ποιους τιμωρούν; Εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Έχω μαζί μου δύο ανήλικα, το ένα είναι με ωτίτιδα. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις».
Έχει άγνοια η πρεσβεία
Παράπονα εξέφρασε και για την αντιμετώπιση που έτυχε από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι: «Απογοητεύτηκα. Μία που κάλεσα και μία που έκλεισα. Δεν υπήρξε καν ένα ανθρώπινο ενδιαφέρον. Μου είπαν πως δεν γνώριζαν το θέμα και μου το έκλεισαν. Ντροπή».
Υπήρχαν δεκάδες που δεν ξέρω τι απέγιναν;
Όπως είπε ο Μοναστηριώτης απ΄ ότι έχει πληροφορηθεί στη δική του κατάσταση βρίσκονται και άλλες οικογένειες, επιχειρηματίες και κάποιοι αθλητές: «Όταν ερχόμασταν στο Παρίσι είχαμε γνωρίσει και άλλους Έλληνες που είχαν ίδια ημέρα επιστροφή με μας. Προφανώς είναι στην ίδια κατάσταση με μας καθώς όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες. Δεν έχω όμως τρόπο να επικοινωνήσω μαζί τους για να γνωρίζω περισσότερα. Ήταν και κάποιες αθλήτριες με τον προπονητή τους που είχαν επιστροφή στις 9 Απριλίου. Δεν ξέρω τι απέγιναν».
Γιατρός και ασθενής στην Κοπεγχάγη
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γιατρός Απ.Κ. που μαζί με ασθενή του βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κοπεγχάγη και δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Βρεθήκαμε εδώ για ιατρικούς σκοπούς και είχαμε προγραμματισμένη επιστροφή. Δυστυχώς οι πτήσεις μας ματαιώθηκαν. Μας έχουν βρει κάτι μέσα στο σαββατοκύριακο. Είναι πολύ ευγενικοί στις επικοινωνίες που έχουμε αλλά τι να το κάνεις; Έχουμε αλλάξει τη ζωή μας και υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Όλο αυτό που έγινε είναι πολύ άσχημο και δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους ανθρώπους που βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο».
Διαβάστε ακόμηΗ Κομισιόν παγώνει τους δασμούς προς τις ΗΠΑ για 90 ημέρες - «Ευκαιρία για διαπραγματεύσεις»

Αναδρομικά σβήνουν κατηγορίες και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για ατασθαλίες του πρώην Διοικητή του «Μεταξά»

Η Κίνα απαντά με... Μάο στους δασμούς του Τραμπ - Δείτε το βίντεο

Το παρασκήνιο της παραίτησης Παπαδημητρίου, οι «ψεκιές» στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, οι αργοκίνητες απολύσεις στον ΟΣΕ και η fintech της Εκκλησίας
