ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Με βίλες στο κύμα υποδέχεται η Ελλάδα Σομαλούς «μετανάστες» (φωτό)


Θυμόμαστε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό, με αφορμή την υπόθεση με τους Σομαλούς μετανάστες, ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε πύλη εισόδου στην Ευρώπη». Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που εξασφάλισε το SLpress.gr, παραθαλάσσια βίλα στη Χίο φαίνεται να έχει παραχωρηθεί σε μετανάστες Σομαλούς!
Μόλις πριν ένα μήνα είχε γίνει θέμα για τους Σομαλούς και τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται μέσω Τουρκίας ώστε να εισέλθουν κατόπιν παράνομα στην Ελλάδα. Ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει: «Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με κατά παραγγελία και σκόπιμη συγκέντρωση μεταναστών από τη Σομαλία, από διακινητές. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Τουρκίας κυμαίνεται μεταξύ των 2.000 και 3.000».
Επισήμανε ακόμη ότι: «Υφίστανται στοιχεία ακόμη ότι Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική βίζα στην Τουρκία, ενθαρρυνόμενοι με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους». Οι Σομαλοί, σε αντίθεση με άλλες εθνικότητες, μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα μέσω διακινητών.


Διαβάστε την συνέχεια στο slpress.gr



Πηγή: i-epikaira