Σε ρυθμό κανονικότητας εισέρχεται από τη Δευτέρα η οικονομία, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων να σημαίνει την επαναλειτουργία μικρών εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων και στη συνέχεια κέντρων εστίασης.

Όπως φαίνεται, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μετά το προσωρινό «λουκέτο», προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους, μέσα από εργασίες καθαρισμού και αναδιοργάνωσης του χώρου, τοποθετώντας τραπέζια και καρέκλες στον εξωτερικό χώρο.

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε η εξειδίκευσή τους.

Ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι οι κανόνες υπό τους οποίους θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης αυτό θα γίνει την 1η Ιουνίου, μαζί με τα εμπορικά κέντρα.

Φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής για το προσωπικό που δουλεύει εκεί, με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.

Από εκεί και πέρα, η λειτουργία τους θα αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους, με τα τραπέζια να έχουν ως ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα, με τον μέγιστο αριθμό ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά μέτρα.

Το μάξιμουμ των ατόμων που θα μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι, θα είναι τα τέσσερα άτομα.

**Ειδήσεις σήμερα:[

Άρση μέτρων - Σχολεία: Μισοί-μισοί και μέρα παρά μέρα οι μαθητές πίσω στα θρανία](/greece/article/1000980/arsi-metron-sholeia-misoi-misoi-kai-mera-para-mera-oi-mathites-piso-sta-thrania/)**

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις του Μαρτίου

Κομμωτήρια - Καταστήματα: Μπάνιο μετά τη δοκιμή ρούχων - Προσοχή στο «πιστολάκι»