«Μουδιασμένη» η κοινωνία της Άρτας -και όχι μόνο- μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που φέρεται να ξέχασε ο πατέρας του μέσα στο αυτοκίνητό του. Και οι δύο γονείς νοσηλεύονται, ενώ η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (10/5).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος πατέρας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 10.05.2023 07:57Έγινε η ιατροδικαστική εξέταση στον 17χρονο που καταγγέλλει ομαδικό βιασμό στις φυλακές της Κασσαβέτειας

Πώς έγινε η τραγωδία

Ο 37χρονος πατέρας είχε πάρει το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα μετέβαινε στην εργασία του. Ωστόσο, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο ξέχασε το μωρό στο πίσω κάθισμα, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, μπήκε στο υπηρεσιακό του όχημα και έφυγε για τη δουλειά του (σ.σ. στη Λευκάδα), αφήνοντας το μωρό κλειδωμένο μέσα στο ΙΧ.

Οι ώρες περνούσαν και ο 37χρονος εργαζόταν. Κάποια στιγμή η σύζυγός του μετέβη στον σταθμό για να πάρει το παιδάκι, όπου ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγό της για να δει τι έχει συμβεί. Εκείνος τότε αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και μετέβησαν άμεσα στο πάρκινγκ, όπου βρήκαν το μωράκι αναίσθητο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Γιαπρακά για το OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε αφρούς στο στόμα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε άσχημη κατάσταση οι γονείς - Ένταση μεταξύ των οικογενειών

Οι δύο γονείς κατέρρευσαν, με τη μητέρα να βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, ενώ και ο 37χρονος πατέρας βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποια στιγμή την Τρίτη (9/5) σημειώθηκε ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών, με συγγενείς της 27χρονης μητέρας να απειλούν να μπουν στο νοσοκομείο για να λιντσάρουν τον 37χρονο πατέρα.

Στο νοσοκομείο ο ανακριτής για την απολογία του 37χρονου

Ο 37χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Ωστόσο, από την κατάσταση που βρίσκεται του οποίου του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα, θα μεταβεί ο ανακριτής μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του. Αν δεν είναι σε θέση να καταθέσει ο ανακριτής θα αποχωρήσει, σύμφωνα με το artinos.gr.

Ο πατέρας βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Πολλές ώρες στο όχημα το μωρό - Τι λένε συνεργάτες του πατέρα

Όσον αφορά στο πόσες ώρες έμεινε μόνο του το παιδί, αρχικά ο πατέρας του φέρεται να είπε πως έμεινε μόνο του τρεις ώρες, ωστόσο, από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι πρέπει να ήταν τουλάχιστον πέντε ώρες μόνο του και κλειδωμένο μέσα στο όχημα, όπως μεταδίδει το OPEN.

Επίσης, το εργασιακό περιβάλλον του 37χρονου λέει πως πιθανόν τον απασχόλησε κάποιο τηλέφωνο σχετικά με μία έκτακτη κατάσταση που είχε προκύψει. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς συνέβη καθώς ο άνδρας δεν μπορεί προς το παρόν να μιλήσει.

Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 37χρονο

Το βράδυ της Τρίτης (9/5) ολοκληρώθηκε η δικογραφία από το ΑΤ Άρτας, με τον εισαγγελέα να ασκεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο. Εφόσον σήμερα είναι σε θέση θα κληθεί να καταθέσει και να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα ενημερώνει για το τι ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, ενώ η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ