Πέρσι έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα και κέρδισε τις εντυπώσεις. Φέτος ετοιμάζεται για την δεύτερη κατά σειρά διοργάνωσή του και ελπίζει να θέσει πλέον γερές βάσεις για το μέλλον. Και έχει κάθε λόγο να κάνει μεγάλα όνειρα καθώς πρόκειται για μία από τις πλέον πρωτότυπες και δημιουργικές διοργανώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Tο Athens Film Fashion Festival, το φεστιβάλ που «παντρεύει» τον κινηματογράφο με τη μόδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το δεύτερο…επεισόδιο της ιστορίας του το οποίο θα «γυριστεί» στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Όπως μάς ενημερώνουν οι διοργανωτές στο φετινό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ταινίες και ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με τη μόδα – αυτές που θα επιλεγούν από την διεθνή κριτική επιτροπή θα βραβευτούν – ειδικά αφιερώματα αλλά και θεματικές συζητήσεις και σεμινάρια.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο των Fashion Film Festivals στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είναι η εξερεύνηση των εκλεκτικών συγγενειών που ενώνουν τον κινηματογράφο με τη μόδα, η πλήρης ενημέρωση, τόσο του ελληνικού όσο και τους διεθνούς κοινού, σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στους χώρους αυτούς αλλά και η δημιουργίας ενός σταθερού σημείου συνάντηση όπου δημιουργοί από κάθε γωνιά του κόσμου θα ανταλλάσσουν τις απόψεις τους και θα ενώνουν τις εμπνεύσεις τους.

Όπως σημειώνει η ιδρύτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός του Athens Film Festival, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, τo μότο της φετινής διοργάνωσης είναι η ρήση του Ντοστογιέφσκι “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο”: «Η ομορφιά της ψυχής, η ομορφιά των ιδεών, η ομορφιά της όψης, η ομορφιά πολλών στιγμών της καθημερινότητας, η ομορφιά που συναντάμε παντού στη Φύση. Με αυτό το σύνθημα, δίνουμε το φετινό μας ραντεβού στην Τεχνόπολη. Με έλληνες και διεθνείς συμμετέχοντες και καλεσμένους,με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ιδέες, πρωτοποριακό και υψηλών standards» υπογραμμίζει η ίδια.