Την υποψηφιότητά του για την ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που υποστηρίζεται από στελέχη της ΝΔ, μια μέρα πριν προχωρήσει στη δική του ανακοίνωση ο δήμαρχος Αμεπλοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επίσης γνωστό και προβεβλημένο στέλεχος της «γαλάζιας πολυκατοικίας».Αριστερά ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και δεξιά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

«Απέναντί μας δεν έχουμε καμία κυβέρνηση και κανέναν άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό, παρά μόνο τα προβλήματα των Δήμων μας», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου στην αιχμηρή ανακοίνωσή του.

«Για τη νέα αυτοδιοικητική οικογένεια που δημιουργήσαμε δεν υπάρχουν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι συνάδελφοι, μικροί και μεγάλοι δήμοι, κεντρικοί και περιφερειακοί», αναφέρει. Κάνει μάλιστα άνοιγμα στον τέως πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από το “Κίνημα Ανατροπής” του Γιώργου Πατούλη, να την υποστηρίξουμε και να την επεκτείνουμε».

Ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο Κυρίζογλου

Αύριο ο επί πέντε θητείες δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην Αθήνα.

Ο κ. Κυρίζογλου, επικεφαλής του συνδυασμού Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία, έχει δώσει στη δημοσιότητα λίστα 61 δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών οι οποίοπι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Όλα αυτά πάντως φαίνεται να ανατρέπουν το σχεδιασμό της ΝΔ για την κάθοδο στις εκλογές της ΚΕΔΕ με ενιαίο γαλάζιο ψηφοδέλτιο προκειμένου να κερδίσουν την προεδρία και όσο περισσότερες έδρες συμβούλων γίνεται.