Με το βλέμμα στραμμένο στην παραβατικότητα πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας στο Δημαρχείο στους Αγίους Δέκα.

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό, με την ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ασήμι, μεταξύ δύο ανδρών, μέσα από τα αυτοκίνητά τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων οι οποίοι ζητούν ασφάλεια, ηρεμία και πάταξη της ανομίας στην περιοχή τους.

Ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νίκο Σπυριδάκη, από τον δήμαρχο Λευτέρη Κοκολάκη ενώ στη συνεδρίαση τα τεθεί το θέμα ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.
Προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι δράστες – που κατά κανόνα προέρχονται από άλλους οικισμούς και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις Αρχές – κινούνται χωρίς κανένα φόβο στον οικισμό του Ασημίου, κουβαλώντας όπλα, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εντός κατοικημένης περιοχής, αδιαφορώντας για τους πολίτες, ακόμα και για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται, άθελά τους, στο… πεδίο βολής. Τα συγκεκριμένα άτομα παραβιάζουν τον νόμο κατ’ εξακολούθηση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καταστρέφοντας περιουσίες (αυτή την φορά προκλήθηκαν ζημιές από σφαίρες σε δύο αυτοκίνητα) και δυσφημώντας ένα ολόκληρο χωριό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και για την εμπορική κίνηση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Ασημίου”.

Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., οι βουλευτές Ηρακλείου, ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Κοινότητας Ασημίου.