Χείριστο χαρακτήρισε το Κρεμλίνο το σενάριο μιας τυχόν τουρκικής επιχείρησης στην πόλη Ιντλίμπ, και μάλιστα στρεφόμενη κατά του στρατού της Συρίας. Μάλιστα, όπως είπε, για πρώτη φορά δεν είναι ικανοποιημένο από τις έως τώρα συμφωνίες εφόσον οι τζιχαντιστές άρχισαν να επιτίθενται (οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχό τους).

Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα προτείνει τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης, μεταξύ των Πούτιν, Ρουχανί και Ερντογάν, στην Τεχεράνη, με χρονικό ορόσημο τις αρχές Μαρτίου. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επιβεβαίωσε πως δεν επετεύχθη συμφωνία με τους Τούρκους στις πρόσφατες διαβουλεύσεις για την Ιντλίμπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τουρκικός στρατός αποχωρεί από το συνοριακό συριακό χωριό Τελ-Αμέρ, οι κάτοικοι του οποίου είναι -ως επί το πλείστον- Χριστιανοί Ασσύριοι, στην επαρχία Χασέκε, με τους λόγους, προς το παρόν, να παραμένουν αδιευκρίνιστοι.