Δεν είχε αίσιο τέλος η προσπάθεια διάσωσης περίπου 230 φαλαινών που είχαν εξοκείλει σε ακτή της Τασμανίας στην Αυστραλία, καθώς όπως ανακοινώθηκε οι 200 εξ αυτών δεν τα κατάφεραν.

Η επιχείρηση για τη διάσωση των φαλαινών-πιλότων ξεκίνησε την Τετάρτη με τον επικεφαλής της να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι τα περισσότερα από τα μεγαλόσωμα θηλαστικά στην παραλία είχαν πεθάνει.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

«Δυστυχώς είχαμε μεγάλο αριθμό θνητότητας σε αυτή την περίπτωση. Τοποθετήσαμε τις φάλαινες το βράδυ για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση το πρωί. Πλέον έχουμε περίπου 35 φάλαινες που είναι ακόμα ζωντανές. Ο βασικός μας στόχος είναι πλέον να τις σώσουμε και να τις στείλουμε στην ανοιχτή θάλασσα» δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη εξήγησε ότι έγινε μια διαδικασία triage, «αναγνωρίσαμε, δηλαδή, τα ζώα που είχαν τις περισσότερες ελπίδες να επιζήσουν. Όσες φάλαινες ήταν ζωντανές τις φροντίσαμε κάνοντας σκιά ή ρίχνοντας νερό προκειμένου να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες στην παραλία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ