To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σταθερό στο ετήσιο ραντεβού του με τους υποψήφιους σπουδαστές, διοργανώνει και το 2023 την Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλίαμε τη συμμετοχή πολλών γαλλικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανωτάτων σχολών.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί υβριδικά:

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει το ελληνικό κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, να συναντήσει τους εκπροσώπους τους κατόπιν ραντεβού, και να παρακολουθήσει θεματικές διαλέξεις για τις σπουδές στη Γαλλία. Όπως κάθε χρόνο, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, να συμμετέχει σ’ αυτήν την ετήσια έκθεση ενημέρωσης για τις σπουδές στη Γαλλία. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι το διεθνές κύρος, ο διεθνής προσανατολισμός και η ποιότητα των φορέων υποδοχής διεθνών φοιτητών. Εκτός από τα δεκατρία μετάλλια Fields, η Γαλλία έχει αποσπάσει εξήντα πέντε βραβεία Νόμπελ (το 2022 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το Νόμπελ Φυσικής και το μετάλλιο Fields). Επιπλέον, πολλά επιστημονικά βραβεία έχουν απονεμηθεί σε ξένους ερευνητές που έχουν σπουδάσει και εργαστεί στη Γαλλία.

Στη Γαλλία φοιτούν σήμερα περίπου 400.000 ξένοι φοιτητές. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 8% το 2021-2022, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών φέτος έφτασε τους 3.000. Πρόκειται για αύξηση κατά 11,5%, γεγονός που αποδεικνύει το ανοδικό ενδιαφέρον τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γαλλία.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση)

• 11h00-12h00 : Οι προπτυχιακές σπουδές
• 14h00-15h00 : Οι σπουδές μηχανικών
• 16h00-17h00 : Οι μεταπτυχιακές σπουδές

• 15h00-16h30 : Οι προπτυχιακές σπουδές
• 17h00-18h00 : Οι μεταπτυχιακές σπουδές

Δια ζώσης | Συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα:

Διαδικτυακά συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα

Τα παρακάτω ιδρύματα συμμετέχουν στη Διαδικτυακή Έκθεση γαλλικών πανεπιστημίων την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, μέσω πλατφόρμας. Εγγραφή δωρεάν για κλείσιμο ραντεβού με εκπροσώπους ιδρυμάτων.

Αυτή η έκθεση δικτύωσης είναι η ευκαιρία σου να βρεις το πανεπιστήμιο των ονείρων σου, με διεθνή ιδρύματα υπό μία στέγη να περιμένουν να σε γνωρίσουν. Απλώς, εγγράψου (δωρεάν!) και έλα μαζί μας εκείνη τη μέρα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις το επόμενο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό βήμα σου.

Ενημερώσου για προγράμματα Μάστερ, διαδικασίες εισαγωγής σε πανεπιστήμια και πολλά άλλα σε αυτή τη δωρεάν εκδήλωση για υποψηφίους μεταπτυχιακών σπουδών στην Αθήνα. Κάνε ερωτήσεις σε πανεπιστημιακές ομάδες και αποφοίτους σχετικά με τη ζωή στο πανεπιστήμιο, τις ευκαιρίες πρόσληψης κατά τη διάρκεια των σπουδών και μετά, τις επιλογές χρηματοδότησης και μάθε πώς το πρόγραμμα ταιριάζει στους δικούς σου επαγγελματικούς στόχους.

Η πιο μεγάλη Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων της QS αποκλειστικά για μεταπτυχιακά προγράμματα και διδακτορικά επιστρέφει στη Αθήνα την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στο Royal Olympic Athens Hotel και στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Makedonia Palace Hotel.

Στο QS World Grad School Tour θα έχεις την ευκαιρία να χτίσεις μια καλή σχέση με εκπροσώπους πανεπιστημίων και να μάθεις πιο πολλά σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα ώστε να είσαι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, μέσα από εργαστήρια και πάνελ που θα σε ενημερώσουν για τη διαδικασία της αίτησης.

Στην έκθεση συμμετέχουν κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια:

Imperial College Business School (Μ. Βρετανία), HEC School of Management – Paris (Γαλλία), ALBA Graduate Business School (Ελλάδα), Alliance Manchester Business School (Μ. Βρετανία), Bayes Business School (Μ. Βρετανία), Politecnico di Milano (Ιταλία), Leeds University Business School (Μ. Βρετανία), Lancaster University Management School (Μ. Βρετανία), The University of Warwick (Μ. Βρετανία), Rotterdam University of Applied Sciences (Ολλανδία) και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δεις μια πλήρη λίστα με τα πανεπιστήμια κάνε κλικ εδώ

Επιπρόσθετα πλεονεκτήματα από την έκθεση:

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν αλλά απαιτείται η εγγραφή ηλεκτρονικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]