Το διαβατήριο είναι απαραίτητο για κάθε πολίτη προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σε πολιτικούς και διπλωμάτες, οι οποίοι χρειάζεται να ταξιδεύουν πολύ συχνά για επαγγελματικά ταξίδια, χορηγείται διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο τους επιτρέπει να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται βίζα, ωστόσο υπάρχουν τρία προνομιούχα άτομα, που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο σε ολόκλητρο τον πλανήτη.

Πρόκειται για το αυτοκράτορα Naruhito και την αυτοκράτειρα Masako της Ιαπωνίας αλλά και τον βασιλιά του Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πανίσχυρο ιαπωνικό διαβατήριο

Το ιαπωνικό διαβατήριο είναι ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο. Οι Ιάπωνες μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό σε περισσότερες από 189 χώρες. Ο αυτοκράτορας Naruhito και η σύζυγός του, όμως δεν το χρειάζονται.

Το υπουργείο εξωτερικών αποφάσισε πως «Θα ήταν ακατάλληλο να εκδοθεί διαβατήριο για τον αυτοκράτορα ή την αυτοκράτειρα». Ωστόσο, αλλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος του θρόνου Φουμιχίτο και η πριγκίπισσα Κίκο, χρησιμοποιούν διπλωματικά διαβατήρια για τα ταξίδια τους.

Ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν έχει ο Κάρολος

Το βρετανικό διαβατήριο εκδίδεται στο όνομα του μονάρχη, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να έχει ο ίδιος μονάρχης ένα έγγραφο που να γνωστοποιεί την ύπαρξή του στον… εαυτό του.

Έκτος από διαβατήριο ο βασιλιάς Κάρολος δεν χρειάζεται ούτε άδεια οδήγησης για να οδηγεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι φέτος εκδόθηκαν για πρώτη διαβατήρια στο όνομα του Καρόλου και όχι στης μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ.

Διαβάστε ακόμη- Συγκλονίζει ο αδερφός της αστυνομικού που παραμένει διασωληνωμένη - «Αντίκρισα ένα σφαγείο στο σπίτι, η εικόνα ήταν άθλια»