Με μία σπάνια ιατρική πάθηση ήρθαν αντιμέτωποι αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη. Αφού έκαναν σήμα σε ένα όχημα σταματήσεις, ζήτησαν από τον οδηγό του να κάνει στην άκρη για να ελέγξουν αν είναι μεθυσμένος. Ο άντρας, κοντά στα 50, αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθότι, όπως τους είπε, έχει μία σπάνια πάθηση και το αλκοόλ είναι από τη φύση του αυξημένο στο αίμα του.

Στις εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ήταν κοντά στο 0,2% περίπου 2,5 φορές πάνω από το όριο, σαν να είχε πιει την τελευταία ώρα περίπου 10 ποτά. Η ιατρική ομάδα, όμως, στο Richmond University Medical Center της Νέας Υόρκης ανακάλυψε ότι τους έλεγε την αλήθεια.

Το στομάχι του μετατρέπει τους υδρογονάνθρακες του φαγητού σε οινόπνευμα καθώς πάσχει από μία σπάνια πάθηση (germ carbohydrate syndrome). Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο γιατρό Fahad Malik, που υπογράφει σχετική μελέτη, οι ασθενείς έχουν ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτά του αλκοολισμού, στις φυσικές τους λειτουργίες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα υπάρχουν ελάχιστες μελέτες που καταγράφουν τη συγκεκριμένη πάθηση. Μάλιστα αρκετοί γιατροί θεωρούσαν την εν λόγω πάθηση ως κάτι μυθικό. Για πρώτη φορά καταγράφεται το 1912 και εμφανίζεται ξανά στις δεκαετίες του ‘30 και του ‘40. Παρουσιάζεται έξαρση του εν λόγω φαινομένου με 30 κρούσματα τη δεκαετία του ‘70 στην Ιαπωνία.

Σε μία έρευνα του 2013 αναφέρεται η περίπτωση ενός 61χρονου άντρα ο οποίος μοιάζει να είναι διαρκώς μεθυσμένος, ενώ το 2015 μία γυναίκα στη Νέα Υόρκη αφέθηκε ελεύθερη και ενώ είχε εμφανίσει τα εν λόγω συμπτώματα.

Πηγή: CNN