Στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε συνέντευξη ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, η οποία -όπως τονίζει- δεν ήταν η καλύτερη συνεργασία, καθώς υπήρχαν διαφωνίες και καυγάδες μεταξύ τους.

«Κατέβασα ρολά γιατί από κάποια στιγμή και μετά δεν με ενδιέφερε όλο αυτό το πράγμα. Όταν έγινε και η απόπειρα της Λάμψης του Φώσκολου, είπα τέρμα», λέει αιτιολογώντας την απόφασή του να βάλει τέλος στην καριέρα του.

«Στη Λάμψη δεν τηρήθηκε καμία από τις συμφωνίες που κάναμε με τον ίδιο, όταν μου ζήτησε να μπω στη σειρά. Στο σενάριο, δε, δεν υπήρχε αρχή, μέση και τέλος σε όσα έλεγα. Οι διάλογοι ήταν οι ίδιοι. Αναμάσημα στο αναμάσημα. Και όχι μόνο αυτό, έπρεπε να είμαι στημένος χωρίς να κουνιέμαι καν. Έφτασα στο σημείο να τους πω “παιδιά, με καρφώνετε κάπου;”. Κάθισα τρεις μήνες με δυσκολία. Δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις. Καμία όμως! Και έρχεται το κερασάκι στην τούρτα: Ήταν ένα επεισόδιο που έπαιζε η Παπανίκα, με την οποία βάσει σεναρίου είμαι ερωτευμένος και την ξανασυναντώ μετά από χρόνια. Αυτή είχε και μια κόρη, με την οποία ενδόμυχα είμαι ερωτευμένος.

Και τον αφήνω να δούμε που θα το πάει. Το σενάριο λέει ότι είμαι μεθυσμένος και βιάζω την κόρη της Παπανίκα. Λέω τότε στον Φώσκολο: “Με θέλεις καθίκι στο σενάριο; Θα είναι πολύ μεγάλη μου χαρά. Γράψε όμως πέντε επεισόδια, για να μπει ο κόσμος στο νόημα”. Αυτός αρνήθηκε και μου είπε: “θα είσαι πολύ μεθυσμένος και θα τη βιάσεις” και τότε του απάντησα έξαλλος: “Στην ηλικία μας όσο πιο πολύ πίνεις, τόσο πιο δύσκολα σου σηκώνεται”. Και άρχισε να με βρίζει: “Δεν έπρεπε να σε πάρω γιατί είχα ακούσει ότι είσαι κωλόπαιδο και κακώς έκανα που σε ξέθαψα”.

Εκεί τρελάθηκα: “Νίκο μου, δεν τήρησες τίποτα απ’ όσα είχαμε πει και δημιουργείς ένα επεισόδιο έτοιμο να με τελειώσεις. Δεν χτύπησα εγώ το κουδούνι σου. Εσύ μου πρότεινες. Αλλά και να με ξέθαψες όπως λες, και εσένα ο ΑΝΤ1 σε ξέθαψε μετά από 20 χρόνια”. Έκτοτε σιχάθηκα τα πάντα. Και λυπάμαι, γιατί μια ευτυχισμένη πορεία ζωής, ήρεμη και μακριά από τα πάντα, μου τη διέκοψε η Λάμψη. Άλλωστε, η βωμολοχία είχε μπει σε όλα τα σίριαλ και εγώ δεν είχα θέση», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης.