Αισθήματα οργής και αποτροπιασμού προκαλεί η είδηση ότι λουόμενοι στην πλαζ Αστέρια της Χαλκίδας κυνήγησαν και πετροβόλησαν μέχρι θανάτου έναν θηλυκό ξιφία, ο οποίος έφτασε λίγα μέτρα από την στεριά, προκειμένου να γεννήσει.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, το περιστατικό συνέβη πριν από λίγα 24ωρα. Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, φαίνονται ορισμένοι εκ των παραθεριστών να κυνηγούν και να πετούν διάφορα αντικείμενα στον ξιφία, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον ανθρώπινο κλοιό.

Καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι, αρχικά, οι λουόμενοι πίστεψαν ότι πρόκειται για κάποιο είδος καρχαρία. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ξιφία, που είναι εντελώς ακίνδυνος.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αυτό δεν τους εμπόδισε να κυνηγήσουν και τελικά να σκοτώσουν το ψάρι, δίχως μάλιστα να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, για τους οποίους επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες της φρικαλέας πράξης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ωστόσο, με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, το περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν είχε θύμα έναν ξιφία, αλλά μία… βασιλική ζαργάνα. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, στην οποία συμπεριλήφθηκε και το βίντεο με λουόμενους να πετούν αντικείμενα στο ψάρι, ενώ αναμένεται η έκθεση της Ιατρικής Υπηρεσίας, έπειτα από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του, εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στον ντόκο το ράμφος του», πριν ξεψυχήσει…

Δείτε βίντεο: Λουόμενοι σκότωσαν ξιφία που βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει!