Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής ο Βασίλης Κουρτάκης, ο οποίος υπήρξε κορυφαία και πολυσχιδής προσωπικότητα του Ελληνικού κρασιού, ενώ το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τη ρετσίνα.

Τη δεκαετία του ‘60 ο Βασίλης Κουρτάκης άνοιξε το δρόμο του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα, γυρνώντας από τη Γαλλία με σπουδές Οινολογίας και αναλαμβάνοντας την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής που εξελίχθηκε σήμερα ως «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» στη μεγαλύτερη οινοποιία της χώρας μας.

Με άγρυπνο μάτι, ευφυής, με δημιουργικό και πηγαίο χιούμορ, με πλήρη γνώση της γεωγραφίας του Ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα, υπήρξε ο βασικός θεμελιωτής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Πρόεδρος του επί δωδεκαετία και Επίτιμος Πρόεδρός του.

Σε συνεχή επικοινωνία με το Ευρωπαϊκό οινικό γίγνεσθαι, απολάμβανε μεγάλη εκτίμηση από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού κρασιού.

Συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Επιχειρήσεων του Κρασιού (C.E.E.V), οργάνωσης με 7.000 οινοποιεία από 23 χώρες και με μεγάλο κύρος και ως εκ τούτου βασικό συνομιλητή των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο Βασίλης Κουρτάκης αφιέρωσε στο Ελληνικό Κρασί απεριόριστο χρόνο εργασίας, επικοινωνίας με ανθρώπους του χώρου, και συνεχή ταξίδια στο εσωτερικό και στην Ευρώπη.

Ο ΣΕΟ με μεσίστιες τις σημαίες, αποχαιρετά τον «Πρόεδρό» του και επίλεκτο μέλος του παγκόσμιου κρασιού. Εκφράζει δε, τα θερμότερα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Πέλεκυς» και για ιδιώτες υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν – Νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας

Κυβέρνηση: Ποντάρει στην οικονομία - ανησυχεί για την πανδημία

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην πεζοναύτης σκότωσε 4 άτομα – Ανάμεσά τους και βρέφος

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του – Την Πέμπτη η ταφή στο Γαλατά Χανίων