Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου θα αφαιρέσει την αναφορά του φύλου από τις βελγικές ταυτότητες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 29.11.2021 20:23Θρίλερ στην Κύπρο: Αγνοούνται δύο γυναίκες – Γεμάτο αίματα το εσωτερικό και η αυλή του σπιτιού τουςΚόσμος | 30.11.2021 09:30Αφγανιστάν: Σοκάρει ο πατέρας που πούλησε την κόρη του - «Θα πουλήσω κι άλλο παιδί»Κόσμος | 30.11.2021 10:59 Τουρκία: Λεωφορεία σχηματίζουν ασπίδα για να περάσουν γέφυρα μοτοσικλετιστέςΚόσμος | 30.11.2021 11:37 Δίκη Γκισλέιν Μάξουελ: Ήξερε ακριβώς τι θα έκανε ο Έπσταϊν στα παιδιά που του έφερνε, λέει η βοηθός εισαγγελέαΚόσμος | 30.11.2021 15:25 Βρετανία: Ο πειστικός υπουργός Υγείας «ανάγκασε» στον «αέρα» δημοσιογράφο να κάνει την 3η δόση του εμβολίου

Αντισυνταγματικές οι δυαδικές κατηγορίες για την καταχώριση του φύλου

Το 2019, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε διατάξεις του νόμου για τα διεμφυλικά άτομα ως “αδικαιολόγητα περιοριστικές”, υπογραμμίζοντας ότι, ως εκ τούτου, εισάγουν διακρίσεις. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι δυαδικές κατηγορίες, άνδρες ή γυναίκες, για την καταχώριση του φύλου στο πιστοποιητικό γέννησης είναι ελλιπείς.

Όπως αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir», η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου σκόπευε να επιλύσει αυτή την αντισυνταγματική πτυχή, αλλά δεν ήταν σαφές πώς να προχωρήσει σε αυτό το στάδιο. Μια επιλογή ήταν να καθοριστεί ένα φύλο με το σύμβολο “Χ” σε μια ταυτότητα, αλλά τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει την αναφορά στο φύλο στο δελτίο ταυτότητας. Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και η Υπουργός Ίσων Ευκαιριών ετοίμασαν από κοινού ένα νομοσχέδιο για το θέμα αυτό. Πρέπει ακόμη να εξεταστούν οι τεχνικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων του αντίκτυπου αυτής της κατάργησης στα ταξίδια και της διανομής αυτής της νέας ταυτότητας. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Υπουργού ίσων Ευκαιριών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα με το θέμα.