Χωρισμένο στα τρία θα είναι το Βέλγιο από την 1η Οκτωβρίου, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο ανακοίνωσε στις 17 Σεπτεμβρίου ότι οι περιφέρειες θα έχουν πλέον το ελεύθερο να θέτουν τους δικούς τους κανόνες. Έτσι, λοιπόν, από την 1η Οκτωβρίου, ενώ στη Φλάνδρα θα καταργηθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, καταστήματα και σχολεία, στις Βρυξέλλες όχι μόνο δε θα καταργηθεί (σε εσωτερικούς χώρους), αλλά θα εφαρμοστεί και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για άτομα άνω των 16 ετών στην εστίαση, στα αθλητικά κέντρα και σε πολιτιστικούς χώρους.

ΚΟΣΜΟΣ 24.09.2021 05:30Κορονοϊός - Πορτογαλία: Αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί - Έκκληση για υπευθυνότητα Κορονοϊός - Πορτογαλία: Αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί - Έκκληση για υπευθυνότητα

Η Φλάνδρα επικαλείται το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ υψηλό στην περιφέρειά της (το 91% των ατόμων άνω των 18 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι).

Αντίθετα, στη Βαλλονία το ποσοστό εμβολιασμού άνω των 18 ετών είναι 79% και στις Βρυξέλλες 64%.

Η Βαλλονία αποφάσισε την Πέμπτη, να ακολουθήσει το παράδειγμα των Βρυξελλών στη διαχείριση της πανδημίας κι έτσι από τις 15 Οκτωβρίου η είσοδος στην εστίαση και σε άλλες δραστηριότητες θα γίνεται μόνο με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ.

Οι τρεις περιφέρειες του Βελγίου, ωστόσο, κατάφεραν να θέσουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της covid-19. Περί τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται η τρίτη δόση στους τρόφιμους των γηροκομείων και σε άτομα άνω των 85 ετών και σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Όλες οι ειδήσεις

Ποινικός κώδικας: Αυστηροποίηση ποινών για βιασμό ανήλικων και για εμπρησμό

Ρόδος – Προκαλεί ο θείος του αυτόχειρα γυναικοκτόνου: «Δεν είστε όλες θύματα»

ΔΕΗ – Κυβερνητικές πηγές για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: Το κράτος διατηρεί τον έλεγχο

Επιστήμονες μπήκαν πρώτη φορά στο «Πηγάδι της Κόλασης» και φωτογράφισαν το εσωτερικό του