Σε καταφύγιο λόγω απειλής κατά της ζωής του βρίσκεται ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ, όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου στο EURACTIV.

Το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στη φλαμανδική πόλη Kortrijk, έχει τεθεί υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και τις ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες. Πηγή του υπουργείου δήλωσε στο EURACTIV πως ο υπουργός έχει μεταφερθεί σε «ασφαλές καταφύγιο».

Σε ερώτηση αν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ απάντησε αρνητικά.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές πως μπορεί να δηλωθεί επίπεδο απειλής 4 (κίνδυνος σοβαρής και επικείμενης επίθεσης), ωστόσο η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ούτε το επιβεβαιώνει ούτε το διαψεύδει.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες ασφαλείας συζήτησαν το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», τόνισε στο τέλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ