Μπορεί η μετακίνηση να απελευθερώθηκε και σταδιακά να αίρονται τα σκληρά μέτρα της καραντίνας, μπορεί ο κόσμος να φαίνεται ότι ανησυχεί λιγότερο για τον κορωνοιό, ωστόσο, στο Βενιζέλειο, μένει σταθερός ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων που προσέρχονται προκειμένου να διερευνηθούν.

Κατά μέσο όρο εξετάζονται 10 ύποπτα κρούσματα καθημερινά, από όλες τις ηλικιακές ομάδες, γεγονός που, όπως σημειώνει στο ekriti ο συντονιστής διαχείρισης των περιστατικών της νόσου Covid-19 Γρηγόρης Πασπάτης, απασχολεί μεγάλο τμήμα της λειτουργίας και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Το Βενιζέλειο ακόμη δεν έχει επιστρέψει σε ρυθμούς προ Covid εποχής. Δεν είναι μόνο η επιβάρυνση του νοσοκομείου με τη διαχείριση των εμπύρετων αυτών περιστατικών και η εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που υπαγορεύονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το γεγονός ότι μόλις των 50% των τακτικών χειρουργείων έχει αποκατασταθεί.

Από την 7 ΥΠΕ διαμηνύεται ότι η ενεργοποίηση των Κινητών Μονάδων Υγείας θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών συστημάτων. Κάτι που ωστόσο, νοσοκομειακοί και ιατρικοί κύκλοι δεν θεωρούν πιθανόν να συμβεί στην πράξη- τουλάχιστον όχι στον επιθυμητό βαθμό. Και αυτό διότι τα περιστατικά που φθάνουν έως τις πύλες των νοσοκομείων χαρακτηρίζονται κατά κανόνα από μια σοβαρή επιβάρυνση.

ΜΖ