Βία ανηλίκων, βίντεο και διαδικτυακό bullying στα Χανιά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Βία ανηλίκων, βίντεο και διαδικτυακό bullying στα Χανιά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Τα βίντεο που κάνουν το γύρο της Ελλάδας, στα οποία ανήλικοι πλακώνονται μεταξύ τους στο κέντρο των Χανίων, ανέβηκαν σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε λογαριασμό που ακολουθούν εκατοντάδες μαθητές σε όλο το νομό.

Ισως αυτοί/ές που ανέβασαν το συγκεκριμένο βίντεο να μην περίμεναν να πάρει τόση δημοσιότητα, ωστόσο η “εξασφάλισή” του από τοπικό ενημερωτικό portal το έφερε να κάνει το γύρο της χώρας.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο το βίντεο και η βία μεταξύ ανηλίκων, αλλά το διαδικτυακό bullying που υφίστανται Χανιωτάκια μέσα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που κουτσομπολεύει τους πάντες και τα πάντα στα Χανιά, κάνοντας μάλιστα αναφορές με… ονοματεπώνυμο!

Πάνω από 1.200 είναι οι ακόλουθοι του συγκεκριμένου χρήστη, που βλέπουν τα ονόματα συμμαθητών και γνωστών τους να διασύρονται μέσα από ένα όργιο φημών που βγαίνουν κατά δεκάδες σε καθημερινή βάση, φτάνοντας μάλιστα σε επίπεδα… ύβρης του αίσχιστου είδους.

Με ένα συγκεκριμένο πρώτο συνθετικό στο όνομα του λογαριασμού, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλοί, ακόμη και ανά περιοχή και ανά σχολείο στα Χανιά, που δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο, διασπείροντας φήμες χωρίς καμία υπόσταση, ενώ ταυτόχρονα διασύρουν παιδιά.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικές έρευνες, παράλληλα με εκείνη για τους οι ανήλικους/ες που εμπλέκονται στα δύο βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα.