ΒΙΝΤΕΟ | Δύο πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα στα Χανιά τις επόμενες ημέρες

ΒΙΝΤΕΟ | Δύο πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα στα Χανιά τις επόμενες ημέρες

Στηβάση της Σούδας θα βρεθεί το αμερικανικό αεροπλανοφόροUSS Dwight D. Eisenhower με προορισμό θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας όπου παραμένει εδώ και περίπου επτά μήνες σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμόi24newsμία από τις αποστολές του αεροπλανοφόρου και των πλοίων που το συνοδεύουνσχετίζεται με τα σχέδια δημιουργίας «προσωρινής αποβάθρας» σε παράκτια περιοχή της Λωρίδας της Γάζαςμε στόχο την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολύπαθο πληθυσμό Παλαιστινίων αμάχων.

Η αρμάδα που συνοδεύει το αεροπλανοφόροUSS Dwight D. Eisenhowerαπαρτίζεται από πέντε πολεμικά πλοία. Απέπλευσαν τον περασμένο Μάρτιο από το Fort Eustis της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό με σκοπό την δημιουργία πλωτής αποβάθρας στον παλαιστινιακό θύλακα σε πλήρη συνεννόηση με τον ισραηλινό στρατό.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είχε βρεθεί ξανά στη Σούδα τον Μάρτιο του 2021.

Θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 2 Μαΐου, όταν και θα αφιχθεί -για μία ακόμη φορά- το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charle de Gaulle.

Υπολογίζεται πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα βρεθούν στα Χανιά περίπου 8.000 μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, ενώ ήδη έχουν γίνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης για την διαμονή των αξιωματικών.

(με πληροφορίες από kosmodromio.gr)