Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών σε νησί που ήταν «μολυσμένο» με τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter περιγράφεται ότι συνολικά τα αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν 36.000 κιλά βόμβες.

Στόχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το νησί Κάνους με τις εικόνες να δείχνουν τα «μανιτάρια» που δημιουργούν οι βόμβες την ώρα που πέφτουν στο έδαφος.

VIDEO: Here’s what it looks like when @USAFCENT #F15 and #F35 jets drop 36,000 Kg of bombs on a Daesh infested island. 🛩💥 هكذا تبدوا الجزيرة الموبوءة بداعش بعد أن أسقطت عليها الطائرات المقاتلة #أف-15 و #أف-35 36,000 كغم من الذخيرة pic.twitter.com/2v6FAEL9Rn

— OIR Spokesman Col. Myles B. Caggins III (@OIRSpox) September 10, 2019

Στο βίντεο είναι εμφανής και η παρουσία στελεχών της ιρακινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που παρακολουθούν την επιχείρηση από το έδαφος.

Στην επιχείρηση στο νησί που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης συμμετείχαν αεροσκάφη F15 και F35.

Πρόκειται για άλλη μια επίθεση στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων των ιρακινών δυνάμεων με τις δυνάμεις του υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό που κάνουμε είναι να αρνηθούμε στο Ισλαμικό Κράτος τη δυνατότητα να κρυφτούν στο νησί Κανούς» δήλωσε ο διοικήτης της ομάδας Special Operations Joint Task Force - Operation Inherent Resolve.

Οι ιρακινές αρχές από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στόχος της επίθεσης ήταν να μην επιτρέψουμε σε τζιχαντιστές να κρυφτούν στην πυκνή βλάστηση στο νησί.