ΒΙΝΤΕΟ κ’ ΦΩΤΟ | Απλά… εκπληκτικό! Ένα διόραμα μεγάλων διαστάσεων αναπαριστά τη μάχη στον ποταμό Ταυρωνίτη

ΒΙΝΤΕΟ κ’ ΦΩΤΟ | Απλά… εκπληκτικό! Ένα διόραμα μεγάλων διαστάσεων αναπαριστά τη μάχη στον ποταμό Ταυρωνίτη

Μία μακέτα από την Μάχη της Κρήτης που αναπαριστά στιγμιότυπο από τη μάχη στη γέφυρα του Ταυρωνίτη δώρισε στο Δήμο ο Βρετανός υπήκοος και πλέον μόνιμος κάτοικος Πλατανιά, στο Κοντομαρί, Γκρέιαμ Άτκινσον.

Η παράδοση έγινε στο κοινοτικό κατάστημα Πλατανιά, όπου και θα εκτίθεται για το προσεχές διάστημα, μέχρι να βρεθεί το σημείο που θα μεταφερθεί για να την θαυμάζει ο κόσμος.

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για την κατασκευή της, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πολύ απλά υλικά, εξηγεί ο δημιουργός της, ο οποίος τονίζει ότι μακέτα φτιάχτηκε όταν ανακάλυψε το “σκηνικό” της Μάχης της Κρήτης σε πολεμικό παιχνίδι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εντυπωσιασμένοι από το διόραμα δήλωσαν ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Πέτρος Μαρινάκης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να εκτεθεί η μακέτα.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης, Γιάννης Θυμιανός, ευχαρίστησε τον δημιουργό για το δώρο του.

Τέλος, ο υπεύθυνος του πολεμικού μουσείου στον Άγ. Δημήτριο Πλατανιά, Κυριάκος Λουρανδάκης, εξήγησε τι ακριβώς μπορεί υπάρχει στο διόραμα, ενώ ζήτησε να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο στη γέφυρα του Ταυρωνίτη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ