ΒΙΝΤΕΟ | Μαινόμενο το πλήθος έξω από τα δικαστήρια στο Ηράκλειο!

Την πόρτα των δικαστηρίων Ηρακλείου πέρασαν λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί της Τετάρτης η 26χρονη “μητέρα” και ο 44χρονος σύντροφός της που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τριών ετών αγοριού.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και εισήλθαν στο κτίριο από την πίσω πόρτα για την αποφυγή επεισοδίων, αφού από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το αστυνομικό μέγαρο, εκφράζοντας θλίψη και οργή για την υπόθεση.
Ωστόσο, τοοργισμένο πλήθοςεπιχείρησε να εισβάλει μέσα στο δικαστήριο με σκοπό ναλιντσάρει το ζευγάρι.
Οι αστυνομικοί μπλόκαραν την είσοδο δημιουργώντας «ανθρώπινο τείχος», ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε το πλήθος που πέταξεαντικείμενα εναντίων των Αρχών, με αποτέλεσμα ένας πολίτης να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι.

Ενώ το αγόριεξακολουθεί να δίνει μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για να κρατηθεί στη ζωή, η μητέρα και ο σύντροφός της έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα. Πάντως φέρεται πως επιχείρησαν ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στονάλλον, για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο τρίχρονος.
Στην απολογία της η 26χρονη φέρεται να υποστήριξε στην Ανακρίτρια ότι το παιδί δεχόταν κακοποίηση το τελευταίο δίμηνο από τον 44χρονο. Το πρωί που το παιδί βρέθηκε αιμόφυρτο, όπως είπε, πήγε να πάρει καφέ και μόλις γύρισε είδε το παιδί σε αυτήν την κατάσταση και τη γειτόνισσα που ούρλιαζε.

Υπενθυμίζεται ότι το αγοράκι μεταφέρθηκε την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, φέροντας βαριά τραύματα, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, όπως και χτυπήματα, εκδορές, εκχυμώσεις και καψίματα από διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Σε βάρος των δύο ατόμων έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναφυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικών κακώσεων και βλάβη της υγείας με θύμα ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και επίσης κατά συναυτουργία και εξακολούθηση έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με δράστεςπου έχουν την υποχρέωση να το διατρέφουν και που προηγουμένως το είχαν υπαίτια τραυματίσει. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, από την οποία ανήλικος διέτρεξε κίνδυνο ζωής, οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.
Στον 44χρονο ασκήθηκε ακόμη δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ίδια αποκλειστικά χρήση, αλλά και δίωξη για αποθήκευση -χωρίς δικαίωμα- δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκου, σε σύστημα αρχειοθέτησης.
Μη αναστρέψιμη η εγκεφαλική βλάβη στον 3χρονο
Όλο το πανελλήνιο βρίσκεται σε απόλυτο σοκ, με την οργή για την μητέρα και τον σύντροφό της να ξεχειλίζει. Η ζωή του μικρού Άγγελου κρέμεται από μία κλωστή.
Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε μετά το χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη από τα συνεχή βασανιστήρια, «έδειξε βλάβες μη αναστρέψιμες». Το 3 ετών αγοράκι φέρει κακώσεις περασμένων ημερών, εβδομάδων και μηνών.
Ακόμα και έμπειροι γιατροί που αντίκρισαν το βασανισμένο κορμάκι του δεν άντεξαν, λύγισαν μπροστά στην βαρβαρότητα, μπροστά στην κόλαση που ζούσε ένα μωρό.
«Το παιδί βασανιζόταν για πολύ καιρό»
Μιλώντας για το θέμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει:
«Βλέπουμε συνεχώς κακοποιήσεις παιδιών, ειδικά από τους γονείς. Από τη μητέρα, που η μητέρα είναι σύμβολο, είναι αυτή που πρέπει να προστατέψει το παιδί της. Αν ένιωθαν επιθετικότητα αυτοί οι δύο ας χτυπιόνταν μεταξύ τους, όχι να χτυπάνε το παιδί».
Όπως λέει ο ίδιος: «Αυτό το παιδί βασανίζονταν για πολύ καιρό με βάναυσο τρόπο».
Δημογλίδου: Συγκλονισμένοι ακόμα και οι αστυνομικοί
Μιλώντας για την υπόθεση στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ,Κωνσταντία Δημογλίδου, μετέφερε εκ νέου το πόσο συγκλονισμένοι είναι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. «Δεν ξέρω αν έχουν διαχειριστεί ξανά τόσο κακοποιημένο παιδί σε τόσο μικρή ηλικία. Το παιδί είναι πολύ κακοποιημένο, η εικόνα δείχνει ότι κάποιος πρέπει να ευθύνεται» είπε η κυρία Δημογλίδου.
Όπως συμπλήρωσε στο Action24 «ακόμα και οι γιατροί που δεν είναι ιατροδικαστές κατάλαβαν ότι δεν μπορεί όλα τα σημάδια που έχει στο κορμί του να είναι αποτέλεσμα πτώσης ή ατυχήματος όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι».