ΒΙΝΤΕΟ | Μεγάλη και άνιση μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα. Επεκτείνεται διαρκώς το πύρινο μέτωπο

ΒΙΝΤΕΟ | Μεγάλη και άνιση μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα. Επεκτείνεται διαρκώς το πύρινο μέτωπο

Χωρίς δυνατότητα ελέγχουν εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων αρχικά κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου και πλέον κατευθύνεται βόρεια και ανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο έχει επικεντρωθεί σε ορεινά, αδιάβατα, σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν πολύ ισχυροί και για το λόγο αυτό τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονται από το πρωί δεν μπορούν να επιχειρήσουν έχοντας κάνει μόλις μια ρίψη νερού. Σύμφωνα με το διοικητή της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλιοντζή δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με εναέρια μέσα και έτσι αν δεν κωπάσουν οι άνεμοι η κατάσταση η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

Για την κατάσβεση και εποπτεία του μετώπου έχουν επιστρατευτεί πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερα από 30 οχήματα και 12ο Πυροσβέστες, ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και επιτηρούν την περιοχή με ελικόπτερο Super Puma αλλά και drone της Πυροσβεστικής. Πάρα πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών και κατοίκων που προσπαθούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια των αρχών.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση ο 74χρονος που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον 74χρονο που τραυματίστηκε νωρίτερα το πρωί στην πυρκαγιά που μαίνεται στο Μαύρο Κόλυμπο.

Ο ηλικιωμένος σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ φέρει πολλά εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα πόδια και παράλληλα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού. Για το λόγω αυτό κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο 74χρονος προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες που βρισκόταν στην αυλή και σε υπόγειο της κατοικίας του όταν έγινε αντιληπτό ότι εγκλωβίστηκε από τις φλόγες

Πέρα απ’ αυτό το περιστατικό το ΕΚΑΒ χρειάστηκε να παρέμβει σε άλλα τρια, όχι ιδιαιτέρως σοβαρά, περιστατικά. Τα δύο αφορούσαν σε επιφανειακά εγκαύματα πυροσβεστών ενώ φροντίδα χρειάστηκε και μια κυρία επίσης λόγω εγκαύματος.

Πηγή: Ράδιο Λασίθι