ΒΙΝΤΕΟ | Μετά από τρία χρόνια… στο τραπέζι του διαλόγου για το ακίνητο στις Πηγές Αρμένων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μεταφέρθηκε το “σκηνικό” για το μείζον ζήτημα του ακινήτου και των πηγών των Αρμένων, παρουσία για πρώτη φορά του ίδιου του ιδιοκτήτη και του δικηγόρου του, μετά από περίπου δύο χρόνια που έχει ξεκινήσει η “διαμάχη”.



Οπως αποφασίστηκε μετά από τρεις ώρες συζήτησης, συγκροτείται ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από τους επικεφαλής των παρατάξεων, την οικονομική και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αλλά και εκπροσώπους από τους Αρμένους, που θα κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την πλευρά του ιδιοκτήτη, πάντα όμως υπό την απόφαση περί απαλλοτρίωσης.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ
“Πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία γύρω από το θέμα. Η συζήτηση να διεξαχθεί με ωριμότητα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα αν το είχε ζητήσει ο ιδιοκτήτης. Ζητήθηκαν 300.000 από εμένα και κατοίκους των Αρμένων σε αγωγή που κατατέθηκε για χαρακτηρισμούς από πλευράς του κ. Ζίγκλερ. Εκφράζουμε ένα παράπονο γιατί ο καθένας μας έχει μια πορεία. Πόσο μάλλον όταν έχω μια πορεία από το 1987 και όλοι γνωρίζουν το πώς διαχειρίστηκα θέματα μεταναστών. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα πρέπει να ανακαλέσει τους όρους “μισαλλόδοξος” και “ρατσιστής” αλλιώς πρέπει να υπερασπιστώ τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετώ.
Στις 26/4/2022 υπήρξε έγγραφο από την Αποκεντρωμένη για το θέμα των πηγών, που απαγόρευε τις οποίες νέες δραστηριότητες σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων περιμετρικά των πηγών έως την εκπόνηση μελετών. Ο Δήμος καθίσταται υπεύθυνος για όλη την δραστηριότητα στο σημείο. Μέχρι τον Αύγουστο του 2025 η Αποκεντρωμένη θα έχει ολοκληρώσει τις μελέτες και για τους Αρμένους και για τα Μεσκλά.
Το 2002 ο τότε Δήμος Αρμένων ξεκίνησε μια διαδικασία απαλλοτρίωσης που δεν προχώρησε για τυπικούς λόγους. Το 2004 ο δρόμος χαρακτηρίζεται κοινόχρηστος και όταν αναλάβαμε τις τύχες του Δήμου αδειοδοτήσαμε όλες τις πηγές του Δήμου.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2022 ο πρώην ιδιοκτήτης προσήλθε στο Δήμο για να πάρει βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για το ακίνητο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη μεταβίβασή του. Προσπαθήσαμε να βρεθεί μια συναινετική λύση, μη γνωρίζοντας ότι στο τοπογραφικό περιλαμβάνεται ο δρόμος πρόσβασης στις πηγές. Από την ώρα που είπε ο επενδυτής ότι θα κλείσει τον δρόμο έπρεπε να πράξω αναλόγως.
Ξεκινήσαμε λοιπόν την διαδικασία για να χαρακτηριστεί ο τόπος ιστορικός, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Εμείς ζητάμε τους επενδυτές να έρχονται στον Αποκόρωνα και τους θεωρούμε δίπλα Αποκορωνιώτες, αλλά θα πρέπει να τηρούμε και τη νομιμότητα. Μας λέτε ότι το οίκημα αυτό το θέλετε για ενοικίαση με βάση το έγγραφο σύστασης εταιρίας που έχετε καταθέσει.
Θέλουμε να εξηγήσετε στον κ. Ζιγκλέρ ότι δεν έχουμε κανένα θέμα μαζί του. Όλοι γνώριζαν εκτός από τον ίδιο, αλλά δεν φταίει ο Δήμος Αποκορώνου γι’ αυτό. Ζητώ λοιπόν την απόσυρση και να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς… Θα απευθυνθούμε στην Εφορία για την αντικειμενική αξία, θα μπει ορκωτός εκτιμητής και θα προχωρήσει η διαδικασία.”
Σε αυτό το σημείο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Γύπαρης τόνισε προς τον Δήμαρχο Αποκορώνου πως αν τα χρήματα δεν βρεθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακυρώνεται η όλη διαδικασία.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ – Δικηγόρος ιδιοκτήτη ακινήτου
“Εκφράζουμε την πικρία μας ότι ποτέ δεν κληθήκαμε στο συμβούλιο σας, αν και προσπάθησα τέσσερις φορές να επικοινωνήσω μαζί σας, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν στην πρώτη συνάντηση στο γραφείο του νομικού σας συμβούλου είχαμε βρει έναν κοινό τόπο.
Εβλεπα δελτία Τύπου από τον Δήμο Αποκορώνου… Επικοινώνησα με τον κ. Νικολούδη και του είπα ότι ακούμε διάφορα περί δικαστικών αποφάσεων. Ο άνθρωπος αυτός πήρε το συγκεκριμένο ακίνητο για να το χρησιμοποιήσει σαν οικία και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει ότι θέλει.
Στις 23 Οκτωβρίου 2021 είχε υπογραφεί ένα προσύμφωνο, ξεκινά κάποιες εργασίες και λίγο αργότερα υπογράφονται τα συμβόλαια. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Ήρθατε λίγες ημέρες μετά και ζητούσατε εξηγήσεις για το κλείσιμο της πόρτας. Κατατίθενται στις 18 Μαΐου ασφαλιστικά μέτρα και η απόφαση είναι να επιτρέπεται η πρόσβαση δύο φορές τον μήνα για υδροληψία δειγμάτων. Ποτέ δεν μπήκε πόρτα και σεβαστήκαμε τους πάντες. Βάλαμε μόνο σε μια παλέτα την άδεια για τις οικοδομικές εργασίες.
Άρα, δεν κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, όπως αναφέρατε σε δελτία Τύπου… Του σύστησα λοιπόν να σεβαστεί τον κόσμο και να μην βάλει πόρτα, κάτι το οποίο και δέχτηκε. Ξεκίνησε η παραφιλολογία ότι θα εμφιαλώσει το νερό των πηγών. Βγαίνει λοιπόν η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και απορρίπτονται.
Τον Σεπτέμβριο του 2022 κατατίθεται αγωγή από κατοίκους και τον Δήμαρχο Αποκορώνου.”
Σε αυτό το σημείο παρουσιάστηκε το έγγραφο του ΤΑΠ που έφερε το όνομα του Δημάρχου Αποκορώνου και την υπογραφή του Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας, ενώ υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους κ.κ. Κουκλινό και Γύπαρη.
“Κατατέθηκε από πλευράς μας και ανταγωγή ως το νόμιμο που μπορούσε να κάνει. Απο την αγωγή βγήκαν εκτός κάποια άτομα γιατί δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της αγωγής. Δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτα, παρά ταύτα άλλα είπατε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν είπατε περί στρατηγικής και διπλωματίας εν όψει των δικαστηρίων. Αυτό είναι στα όρια του ποινικά κολάσιμου.
Τόσα χρόνια η κατάσταση των πηγών ποια ήταν; Πότε πήγαινε ο Δήμος να καθαρίσει; Υπάρχει κατάθεση των ιδιοκτητών της ταβέρνας που υπήρχε ότι εκείνοι καθάριζαν τις πηγές. Ξεκαθαρίζω ότι ο άνθρωπος δεν έχει να κάνει με τις πηγές και το νερό που είναι δημόσιο αγαθό. Το συμβόλαιο του είναι ξεκάθαρο σε αυτό το ζήτημα.
Και ερχόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης. Θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την όμορφη ιδιοκτησία; Θα μπορούσε! Θα μπορούσε να υπάρξει πρόσβαση από σημεία; Θα μπορούσε! Ο κ. Ζίγκλερ ουδέποτε θέλησε ούτε είπε ότι θα οικειοποιηθεί τις πηγές. Θέλει να φτιάξει το σπίτι και τίποτε άλλο. Και μέχρι σήμερα δεν τον γνωρίζατε καν. Σήμερα μάθατε ποιος είναι αυτός που τον κυνηγά η Πολεοδομία.
Λυπάμαι όταν βλέπω έναν άνθρωπο να έχει φτάσει στο αμήν για μια υπόθεση που θα μπορούσε να είχε λυθεί σε ένα γραφείο, αντιθέτως κατατέθηκαν αγωγές και αρχίσαμε να τον δαιμονοποιούμε. Τόσα χρόνια λοιπόν που λειτουργούσε σαν ταβέρνα δεν ενοχλούνταν κανείς και ξαφνικά συμβαίνουν όλα αυτά. Ποτέ δεν εμφανίστηκε κανείς από τον Δήμο αυτά τα τρία χρόνια για να συζητήσουμε, για να γίνει αυτόν που γίνεται σήμερα.
Ξεκαθαρίζω… Αυτός ο άνθρωπος, ενώ είχε δικαστική απόφαση υπέρ του, ποτέ δεν απέκλεισε την πρόσβαση, γιατί θέλει να είναι καλά με τους συγχωριανούς του. Προτείνω τη συνεννόηση για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτός ο άνθρωπος αισθάνεται αυτό το αίσθημα αδικίας. Να κάτσουμε λοιπόν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε το αίτημα του δημότη σας.
Στους δημοτικούς συμβούλους παραδόθηκε και επιστολή των προηγούμενων ιδιοκτητών που είχε στη διάθεσή της η πλευρά του νέου ιδιοκτήτη.
Εν συνεχεία, από την πλευρά του Ισραηλινού ιδιοκτήτη τονίστηκε ότι η αίτηση για το ΤΑΠ από τον κ. Παπαμαρκάκη είχε συνοδευτεί από τοπογραφικό, ενώ η απόφαση του 2004 για τον δρόμο δεν έχει να κάνει με το αν ήταν κοινόχρηστος ή όχι. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι υπάρχει απόφαση από το 2002 για ασφαλιστικά μέτρα που είχαν να κάνουν με την πρόσβαση μηχανημάτων του Δήμου. Απορρίφθηκαν τότε γιατί υπήρχε πρόσβαση από άλλο σημείο στις πηγές. Οσο για το έγγραφο της ΥΔΟΜ, η ζώνη προστασίας των δέκα μέτρων όντως υπάρχει, αλλά η θέση της πηγής ήταν σε άλλη θέση προ της υπογραφής του συμβολαίου και μάλιστα εκτός των ορίων της ιδιοκτησίας Ζίγκλερ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ – Νομικός σύμβουλος Δήμου Αποκορώνου
“Πρώτη φορά βλέπω Δ.Σ. να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη. Να φέρνουμε έγγραφα και τοπογραφικά για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Στο ζήτημα της απαλλοτρίωσης πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν ειπώθηκε κάτι από πλευράς του ιδιοκτήτη γι’ αυτό. Απαίτησε ο κ. Ζίγκλερ να υπάρξουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Οποιος θέλει αποδέχεται αυτά που λέω στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδείξω τίποτα εδώ”.
Η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα σε αυτό το σημείο, καθώς ο κ. Μανουσάκης είπε στον συνάδελφό του ότι ψεύδεται, αναφέροντας… ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Ενταση υπήρξε και για το ζήτημα του ΤΑΠ, όταν ο κ. Νικολούδης είπε πως αυτό δίδεται μόνο για να βεβαιωθεί αν υπάρχουν χρέη ή όχι.
Χαρακτηριστική η αντίδραση του κ. Γύπαρη, ο οποίος είπε… “ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;”
“Σήμερα έχουμε ένα έγγραφο από την ΥΔΟΜ που τα κάνει όλα άνω κάτω για τον ιδιοκτήτη. Το Δ.Σ. καλείται να αποφασίσει με βάση το νέο έγγραφο της ΥΔΟΜ”, κατέληξε ο κ. Νικολούδης, προκαλώντας πάλι αντίδραση για τον χρόνο που βγήκε αυτό το έγγραφο, ανάμεσα στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Νικολούδης προκάλεσε και πάλι όταν είπε πως ακούει για πρώτη φορά ότι ο κ. Ζίγκλερ θα έχει τον δρόμο ανοικτό.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Μανουσάκης αποκάλυψε ότι υπήρξε συνάντηση πριν τρία χρόνια στο γραφείο του κ. Νικολούδη, παρόντος και του Δημάρχου, όπου είχε γίνει μία πρώτη συζήτηση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ
“Το ηθικό της υπόθεσης είναι ότι αφού γνωρίζαμε από το 2004 θα έπρεπε να είχατε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για όλα τα ζητήματα. Εγιναν λοιπόν τα συμβόλαια. Ρωτώ, πότε έγινε η χωροθέτηση των πηγών; Επισημαίνω ότι υπάρχει απόφαση που διαπιστώνει το που ακριβώς ήταν οι πηγές. Ο άνθρωπος αγόρασε κάτι που έπαιρνε οικοδομική άδεια και κατόπιν ήρθε αντιμέτωπος με όλα όσα συμβαίνουν. Πρέπει να βρεθεί λύση χωρίς φωνές, διαδηλώσεις και δελτία Τύπου. Ο άνθρωπος έχει αγανακτήσει και μπορεί να θέλει να πουλήσει.”
ΚΩΣΤΑΣ ΓΥΠΑΡΗΣ
“Είμαστε υπέρ να αποδοθούν οι πηγές και ο περιβάλλων χώρος στην κοινωνία του Αποκόρωνα. Πρέπει όμως να σεβαστούμε και τον ιδιοκτήτη. Φτάσαμε να απαλλοτριώνουμε κάτι χωρίς να το ξέρει καν ο άνθρωπος. Ο κ. Νικολούδης αμφισβητεί το συμβόλαιο των προηγούμενων ιδιοκτητών και δυστυχώς βλέπω τον Δήμαρχο να θέλει να στρέψει τον νυν ιδιοκτήτη απέναντι στους πρώην. Τόσα χρόνια κε Δήμαρχε δεν γνωρίζατε όλα αυτά για τις πηγές; Μας λέτε για το ΤΑΠ και δεν δέχομαι ότι δεν ήταν εν γνώσει σας. Δεν ενημερώσατε τον άνθρωπο για το καθεστώς των πηγών, ώστε να μην αγοράσει; Είπατε επί λέξει ότι τα πάντα είναι στρατηγική και ομολογήσετε ότι είπατε πράγματα που δεν έπρεπε να πείτε από μικροφώνου. Μιλήσατε για ένα ισχυρό όπλο περί διπλωματίας εν όψει δικαστηρίων. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα και δήθεν στοιχεία για να παραπλανήσετε τη Δικαιοσύνη; Είναι ντροπή να λέτε ότι θέλετε να παραπλανήσετε δικαστήριο σε βάρος συνδημότη μας! Όλα μπορεί να συγχωρούνται, αλλά να πορεύεται κανείς χωρίς ηθική με πλασματικά στοιχεία, εμάς δεν μας αφορούν. Λυπάμαι ειλικρινά, δεν μπήκατε στην ουσία… Έπρεπε εδώ σήμερα να συζητάμε για το που θα βρούμε τα χρήματα. Να σεβόμαστε όλον τον κόσμο του Αποκόρωνα επιτέλους.”

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ
“Η ιστορία ενός τόπου γράφεται και δεν παραγράφεται, απάντησε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, και αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί με την πάροδο των ετών στην περιοχή. Οσο για τις συντεταγμένες, το λάθος δεν τον έχει κάνει ο Δήμος, αλλά η Αποκεντρωμένη. Δεν βλέπει ο επενδυτής ότι είναι εσφαλμένο το τοπογραφικό; Ασφαλώς και θα είναι όπλο στα χέρια της δημοτικής Αρχής η αναγνώριση των πηγών των Αρμένων.”
ΝΙΚΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ
“Εδώ και χρόνια ζητάμε οριοθέτηση των πηγών και ζώνες προστασίας. Ακόμα δεν έχουμε ακούσει πόσα μέτρα είναι οι πηγές από το κτίσμα. Εχει δίκιο ο άνθρωπος να λέει ότι έγιναν αυθαιρεσίες. Αλλά αυτό δεν δίνει άλλοθι για να συνεχιστεί η κατάσταση. Θα υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού από την οποία δραστηριότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα υπάρξει. Ο κ. Κουκιανάκης έκανε το λάθος και ίδρυσε τον ιστορικό μουσείο έξω από τον χώρο των πηγών. Δεν δέχομαι ο ιδιοκτήτης να πάρει τα χρήματα της αντικειμενικής αξίας, αλλά να αποζημιωθεί για όσα έχει ξοδέψει εδώ και δύο χρόνια. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε την οριοθέτηση των πηγών των Αρμένων. Θα βρούμε και τα χρήματα σαν Δήμος για την απαλλοτρίωση.”
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗΣ – Πρόεδρος Τ.Κ. Αρμένων
“Εμείς δεχθήκαμε φιλόξενα τον κ. Ζίγκλερ, αλλά η σύζυγος του είπε ότι θα κλείσει η πόρτα. Εκεί ήταν και ο κ. Δήμαρχος και ήταν δεκτικός σε συζήτηση, αλλά μόλις το άκουσε αυτό σηκώθηκε κι έφυγε. Οι πηγές Αρμένων πρέπει να μείνουν στην κοινωνία του Αποκόρωνα, να τα βρούμε με τον άνθρωπο να μη χάσει τα χρήματα του και να προχωρήσουμε.”
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΩΗΣ
“Λέμε ότι από το 2002 υπήρχε ζήτημα απαλλοτρίωσης. Γιατί δεν προχώρησε; Λέμε ότι το 2004 υπήρξαν ασφαλιστικά μέτρα για τον δρόμο; Γιατί αυτό δεν λήφθηκε υπ’ όψιν στο δικαστήριο; Το ΤΑΠ σε ποιο ακίνητο και σε πόσα τετραγωνικά αναφέρεται; Οι πηγές δεν πάνε εκδρομή, είναι σχεδόν στο ίδιο σημείο. Δεν το γνωρίζαμε αυτό; Ολα τα ζητήματα που αναφέρονται για τις πηγές (οριοθέτηση, χωροθέτηση, κλπ.) θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν; Θα έπρεπε να είχαμε εισηγήσεις και να καταλάβουμε πράγματα και όχι να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ δικηγόρων. Επειδή ακούστηκαν πολλά για την ΥΔΟΜ… Δεν αποφάσισε μόνη της αλλά στηρίχθηκε σε νόμους. Θα θέλαμε να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η απόφαση. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του ανθρώπου, αλλά έρχεται από ένα άλλο κράτος στην Ελλάδα που ισχύουν… άλλα δεδομένα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
“Η απαλλοτρίωση δεν προχώρησε το 2002 γιατί δεν ήταν εκτελεστή πράξη, παρά μια απλή απόφαση του Δήμου. Έγινε προσφυγή και ακυρώθηκε.”
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ
“Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο αγοραστής και πρέπει να του ζητήσουμε συγγνώμη. Φανταστείτε να αγοράσετε ένα ακίνητο και να έρθει κάποιος να σου πει ότι ο δρόμος είναι δικός μου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο κ. Καραγιαννάκης είχε μιλήσει για απαλλοτρίωση. Το ακίνητο πωλούνταν τόσα χρόνια και ποτέ δεν το αγόραζε κανείς, ούτε και ο Δήμος. Ο άνθρωπος έχει δίκιο. Για εμάς θέμα δρόμου δεν τίθεται. Ούτε βεβαίως ζήτημα ρατσισμού από όλους μας μπαίνει. Έχουμε τη μεγαλύτερη κοινότητα στην Ελλάδα, οπότε μην το σκέφτεται έτσι. Οπότε, να ξεκαθαριστεί το θέμα του δρόμου και αν προτίθεται να το πουλήσει να έρθουμε σε συνεννόηση μαζί του. Γιατί έχει βγάλει μια άδεια νόμιμα. Ας διορθώσουμε λοιπόν τα λάθη και να προχωρήσουμε.”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
“Ο επενδυτής δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πριν αγοράσει έπρεπε να κάνει τεχνικό και νομικό έλεγχο και να τον συμβουλέψουν για το ακίνητο. Όσο για το ΤΑΠ ειπώθηκε ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί ο αγοραστής… Πώς θα γινόταν αυτό; Για μια οικοδομή ζητούνται πολλά έγγραφα και όχι μόνο αυτό. Να ζητήσει τα χρήματα του από τους πωλητές και όχι από τον Δήμο. Να συνεννοηθούμε αν πρόκειται να πουλήσει ή να πάμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση μόνοι μας.”
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΤΖΑΚΗΣ
“Ολη την ευθύνη την έχει ο Δήμος και έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν κινηθεί διαδικασίες. Ηρθε λοιπόν η αγορά. Έπρεπε ο Δήμος να βάλει φρένο και δεν το έκανε λόγω αδιαφορίας. Ας μην έδινε λοιπόν το ΤΑΠ αφού υπήρχε ζήτημα. Και εφ’ όσον κατατέθηκε τοπογραφικό έπρεπε η οικονομική υπηρεσία να το δώσει στην τεχνική για έλεγχο. Εχουμε λοιπόν ένα γενικό θέμα με το “πανηγύρι” του κ. Δημάρχου κάθε λίγο και λιγάκι, είτε για τον βιολογικό της Γεωργιούπολης, είτε για τον ΣΜΑ, είτε τώρα για τις πηγές με το έγγραφο της ΥΔΟΜ.”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΤΑΚΗΣ
“Εχει μεγάλη ευθύνη ο αγοραστής. Θα μπορούσε να αλλάξει συμπεριφορά με τους συγχωριανούς του και να έρθει σε επαφή μαζί τους. Έγινε αγοραπωλησία; Δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρουν ο δρόμος και οι πηγές. Πείτε του ανθρώπου ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια πρόταση από εσάς.”
ΚΩΣΤΑΣ ΓΥΠΑΡΗΣ
“Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση για απαλλοτρίωση στον προηγούμενο Δ.Σ. Όμως, θα έπρεπε απόψε να έχουμε κάνει προηγουμένως μια οικονομοτεχνική έρευνα για το ακίνητο, ώστε να κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση στον άνθρωπο. Λυπάμαι πάντως για τον κ. Δήμαρχο που έχει την ικανότητα να κάνει το άσπρο… μαύρο. Ακούσαμε την άλλη πλευρά να λέει ότι υπήρχε αρχικά μια συνεννόηση με τον κ. Κουκιανάκη αλλά μετά άλλαξαν τα πράγματα. Δεν είναι καταστάσεις αυτές.”
Εν συνεχεία πήραν τον λόγο κάτοικοι των Αρμένων, σημειώνοντας ότι πρέπει με συνεννόηση να λυθεί το θέμα, ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι μπορεί ακόμη και να εξαπατήθηκε στην αγοραπωλησία.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
“Δεν κληθήκαμε ποτέ στο συμβούλιο για να κάνουμε οποιαδήποτε πρόταση και δεν θα πάρω αυτή την πρωτοβουλία. Για το αν εξαπατήθηκε, υπάρχουν συμβόλαια 100 ετών που περιλαμβάνουν όλο το ακίνητο. Ο Δήμος ζητά δικαίωμα δουλείας σε κάτι που ζητάει να απαλλοτριωθεί; Λυπάμαι και πάλι που το λέω ότι βγάλατε απόφαση με αναληθή στοιχεία. Εάν προτίθεστε να συζητήσουμε, ο άνθρωπος αυτός το θέλει, αλλά θα έπρεπε να έχουμε κληθεί εδώ και καιρό στο συμβούλιο σας. Θα έπρεπε να έχει έρθει και ο κ. Τρουλλάκης να μας εξηγήσει γιατί άλλαξε με το έγγραφο του προηγούμενη απόφαση του. Ας αφήσουμε τις μεγάλες δηλώσεις και τα δελτία Τύπου με ψεύτικα στοιχεία και ας κάτσουμε να τα βάλουμε όλα κάτω στο τραπέζι της συζήτησης.”
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
