ΒΙΝΤΕΟ | Συζητήθηκε με ερώτηση Κουκλινού η κατάσταση στο ΣΑΕΚ Αποκορώνου

ΒΙΝΤΕΟ | Συζητήθηκε με ερώτηση Κουκλινού η κατάσταση στο ΣΑΕΚ Αποκορώνου

Το ζήτημα που ανέδειξε το PARAKRITIKA.GR για το τι συμβαίνει στο άλλοτε ΔΙΕΚ -νυν ΣΑΕΚ- Αποκορώνου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, μετά από εκτός ημερησίας θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην διευθυντής της εκπαιδευτικής δομής, Ανδρέας Κουκλινός.

“Στο ΙΕΚ τρέχουν τέσσερις ειδικότητες σε λειτουργία. Είναι μία δομή που πέρα από τη στέγαση, καλύπτεται σε όλες της τις ανάγκες από το Δήμο. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να βοηθήσουμε να διατηρηθεί αυτή η δομή και να προχωρήσουμε σε μία εκστρατεία ενημέρωσης του τι προσφέρει. Πονέσαμε για το ΔΙΕΚ, δεν ήταν εύκολο να γίνει και μπορέσαμε να πείσουμε την τότε Κυβέρνηση και να τα καταφέρουμε”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

“Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του ΙΝΕΔΕΒΙΜ από δημοσίευμα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, για τη μη αποστολή των παρουσιολογίων. Να δούμε τι συμβαίνει εκεί, να γίνει μία απογραφή, να δούμε τι κατάσταση επικρατεί. Οι ειδικότητες που αναφέρατε κε Δήμαρχε δεν είναι τέσσερις, είναι μόλις μία, γιατί οι άλλες είναι στο δεύτερο έτος και ολοκληρώνονται και δυστυχώς δεν πάνε εκεί οι σπουδαστές που πήγαιναν τα προηγούμενα χρόνια. Ολη η κοινωνία είχε αγκαλιάσει τη δομή αυτή, όπως και ο Δήμος, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει κόσμος”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουκλινός.

“Εμείς να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, η πολιτεία έχει κάνει αυτά που πρέπει;”, ανάφερε από πλευράς του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γύπαρης.

“Απαράδεκτο να παρακαλάμε για τη χρηματοδότηση του ΔΙΕΚ”, είπε ο κ. Νικήτας Μελισσάκης.

Τέλος, ο κ. Γύπαρης ζήτησε να έρθει το θέμα κανονικά σε επόμενη συνεδρίαση στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί όπως πρέπει.