ΒΙΝΤΕΟ | Στην έκθεση “ΟιΝοτικά” ο Περιφερειάρχης Κρήτης

ΒΙΝΤΕΟ | Στην έκθεση “ΟιΝοτικά” ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Για«υποδειγματική δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτηςγια την εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού»,έκανε λόγο σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,μετά την επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά» όπου ξεναγήθηκε.

«Είναι υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης καιπάντα με την υποστήριξη της περιφέρειας για την εξωστρέφεια του ποιοτικού κρητικού κρασιού.Είμαστε δίπλασε αυτή την προσπάθειαπου αποδίδεικαι θέλω να συγχαρώ όλους τους οινοποιούς για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση που γίνεται κάθε χρόνο.Συγχαρητήρια σε όλους»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως οιοινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν για16η χρονιά τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά»,που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεταιτην Δευτέρα12Φεβρουαρίου2024στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης(Δ.Ε.Κ.Κ.)στις Γούρνες Ηρακλείου,με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.Η συμμετοχή το πρώτο τριήμερο από επαγγελματίες και ιδιώτες ήταν μεγάλη και δείχνει την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού για το κρητικό κρασί.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικτύου Νίκος Μηλιαράκης35οινοποιεία από όλο το νησί,με περισσότερες από400ετικέτες,υποδέχονταιτους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες και παλιές εσοδείες.«Είμαστε ευτυχείς που για16ηχρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού για το κρητικό κρασί με τον κόσμο της Κρήτης.Κυριαρχούν οιγηγενείς ποικιλίες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει σαν νησίκαιμε την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτηςπροσπαθούμε να κινήσουμε τα βήματα του κρητικού κρασιού τόσο στο νησί όσο και εκτόςκαι να δέσουμε την παραγωγή του κρασιού με την τουριστική δυναμική που έχει το νησί»,τόνισε.

Παράλληλα,η ομάδα τουWines of Creteπαρουσίασε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση,με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

«Προσπαθούμε να είναι η σημαία μαςοιγηγενείς ποικιλίεςκαιτα τελευταία18χρόνιατα οινοποιείαέχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο φορέα,το δίκτυο οινοποιών Κρήτης και προσπαθούν να γίνουν γνωστά τα κρασιά μαςστον παγκόσμιο Οινικό Χάρτη»,εξήγησε η Δρ.Έλλη Γκίκα Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Δικτύου.

Τηνέκθεσηεπισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακήςο αναπληρωτής περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης,ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης,ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης,εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.