Με … το “τουφέκι” αναζητούν εργατικά χέρια στην Κρήτη, με το πρόβλημα να εντείνεται το διάστημα που εξελίσσεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Όπως είπε στο “Open” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, το πρόβλημα είναι οξύ.

“Κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα με παραγωγούς, αλλά οι συμμετοχές είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες” - είπε ο κ.Βοργιάς.

Το θέμα είχε αναδείξει το Cretalive, σημειώνοντας ότι στον αγώνα για εξασφάλιση ανθρώπινου δυναμικού επιστρατεύονται … και τα social media!

Ο κ.Βοργιάς αναφέρθηκε και σε αλλοδαπούς που τα προηγούμενα χρόνια απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες, οι οποίοι όμως μετοίκησαν σε βόρειες χώρες όπου τα μεροκάματα είναι καλύτερα. Ο ίδιος σχολίασε τη “λογική” των επιδομάτων ανεργίας, που δυστυχώς επιδοτούν … την ανεργία και δε δίνουν κίνητρο για εύρεση εργασίας.

Ωστόσο η ανάρτηση στο Facebook για εκδήλωση ενδιαφέροντος προκάλεσε δεκάδες τηλεφωνήματα ακόμη και από ενδιαφερόμενους από τη βόρεια Ελλάδα!